Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό έχει ημερομηνία λήξης, όπως επιβεβαίωσε η Κομισιόν, βάζοντας ουσιαστικά ένα τέλος στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε επίσημα ότι το ευρωπαϊκό ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, δηλαδή η η ψηφιακή απόδειξη εμβολιασμού ή νόσησης, έχει ημερομηνία λήξης, και μάλιστα η λήξη του είναι ένας χρόνος από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή.

«Ο κανονισμός που αφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 έχει ημερομηνία λήξης ένα χρόνο από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή, με δυνατότητα παράτασης», δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Γουίγκαν. 

Covid Free GR Wallet: Η νέα εφαρμογή για αποθήκευση τεστ και πιστοποιητικών εμβολιασμού στο κινητό είναι εδώ!

Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα ότι ισχύει για ένα χρόνο, με την δυνατότητα να παραταθεί» και προσέθεσε ότι «θα εξεταστεί όταν θα υπάρξει η έκθεση για τη λειτουργία του πιστοποιητικού τον Μάρτιο. Είναι μία ανοιχτή διαδικασία, είναι περιορισμένο σε χρόνο αλλά υπάρχει η πιθανότητα παράτασης».

Θυμίζουμε ότι το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό τέθηκε επισήμως σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου 2021.

Τι αλλάζει στα ραντεβού για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

«Ο κανονισμός για το ψηφιακό πιστοποιητικό της ΕΕ για την COVID θα ισχύει για 12 μήνες από την 1η Ιουλίου 2021. Η Επιτροπή θα υποβάλει έκθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο τρεις μήνες πριν από τη λήξη της εφαρμογής του κανονισμού. Μαζί με αυτή την έκθεση, η Επιτροπή θα μπορούσε να προτείνει την παράταση του πιστοποιητικού COVID, εάν είναι απαραίτητο, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην πανδημία», σημείωσε η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, όταν τέθηκε σε ισχύ το πιστοποιητικό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News