Απ’ το πρωί του Σαββάτου μπαίνουμε ξανά σε lockdown, ενώ σήμερα, Παρασκευή, η κίνηση στους δρόμους είναι τρομακτικά αυξημένη, αφού όλοι προσπαθούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους την τελευταία μέρα πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν εκτός νόμου, για να περάσουν την καραντίνα στα εξοχικά τους και είδαμε πρωτοφανείς εικόνες απ’ την Εθνική Οδό. Αλλάζει ξανά η καθημερινότητά μας, πρέπει να στέλνουμε SMS για να μετακινηθούμε και μένουμε στο σπίτι. Τι γίνεται, όμως, με τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό;

Lockdown: Οι 3 επιλογές για τις μετακινήσεις μας και τι πρέπει να κάνουν εργοδότες-εργαζόμενοι

Τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων για τον κορονοϊό:

Απ’ τις 6 το πρωί του Σαββάτου επιβάλλεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα. Οι έλεγχοι, όπως έχει ενημερώσει ο κ. Χαρδαλιάς θα είναι εντατικοί, αλλά ποιο είναι το ύψος των προστίμων για όσους «σπάνε» την καραντίνα;

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, το βράδυ θα γίνονται σαρωτικοί έλεγχοι από την αστυνομία και τα πρόστιμα διπλασιάζονται, φτάνοντας τα 300 ευρώ.

Όλα τα νέα μέτρα που ισχύουν απ’ το Σάββατο. Τι μένει ανοιχτό- τι κλείνει. Σχεδόν 3.000 τα νέα κρούσματα

Η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.448 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 52254, εκ των οποίων το 54.4% άνδρες.

4369 (8.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15192 (29.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

196 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 45 (23.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 315 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 14 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 715* θανάτους συνολικά στη χώρα. 279 (39.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

*Η διαφορά στο άθροισμα προκύπτει από διόρθωση της χθεσινής αναφοράς κατόπιν ορθής επανάληψης δήλωσης θανάτου από το ΓΝ. Κoζάνης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News