Η κακοκαιρία «Ελπίς» φέρνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό. Πότε θα χιονίσει στην Αττική και πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες;

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται πολικό ψύχος και πυκνές χιονοπτώσεις, ενώ η κακοκαιρία, όπως φαίνεται, θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΕΜΥ την Πέμπτη 20/1 εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αναφέροντας πως διαδοχικά καιρικά συστήματα αναμένεται να προκαλέσουν την κακοκαιρία με το όνομα «Ελπίς».

Το πρώτο καιρικό σύστημα θα επηρεάσει τη χώρα από το Σάββατο (22/1/2022) και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/1/2022).

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.

  • Χαμηλές θερμοκρασίες

Από το Σάββατο αναμένεται βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα. Επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές και οι μέγιστες τιμές τους δε θα ξεπεράσουν τους 2 με 3 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα ο παγετός θα είναι ισχυρός και ειδικά στην κεντρική και τη βόρεια χώρα τοπικά ολικός.

  • Χιονοπτώσεις:

Α) το Σάββατο 22/1/2022 θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις ακόμα και πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν σε όλο το Αιγαίο και κατά τόπους στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του θα είναι πυκνές.

Β) την Κυριακή 23/1/2022 αναμένεται ύφεση των φαινομένων στα ηπειρωτικά, ενώ στην Εύβοια και σε όλο το Αιγαίο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Γ) τη Δευτέρα 24/1/2022 οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Δ) την Τρίτη 25/1/2022 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις.

  • Θυελλώδεις Άνεμοι:

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

Πότε θα χιονίσει στην Αττική

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι απ’ το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής θα χιονίσει σε ορεινά σημεία, και απ’ το Σάββατο θα δούμε χιόνια και στα βόρεια προάστια, ενώ υπάρχει και μια εκτίμηση ότι την Κυριακή μπορεί να δούμε ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News