Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα άφησαν πίσω τους χιλιάδες εκτάσεις καμένης γης και ερειπωμένα σπίτια με πολλούς ανθρώπους να γίνονται οι τραγικές φιγούρες αυτών των δύσκολων στιγμών. Η Πελοπόννησος, η Εύβοια και η Αττική βρίσκονταν επί μέρες σε πύρινο κλοιό με τις πυρκαγιές να μην έχουν σβήσει εντελώς μέχρι και σήμερα. Ήρωες της τραγωδίας αναδείχθηκαν όσοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσουν τα σπίτια, την περιουσία και την ζωή τους. Μέσα στον πύρινο όλεθρο ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε ένα μικρό κοριτσάκι το οποίο κοιτούσε τρομαγμένο την καταστροφή γύρω του. Η viral φωτογραφία από τις φωτιές στην Εύβοια έχει μια ιστορία από πίσω της που αξίζει να μάθουμε.

Οι ήρωες των ημερών μέσα από 8 συγκλονιστικά καρέ

Η viral φωτογραφία από τις φωτιές στην Εύβοια

Ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης που κατέγραφε τα τραγικά γεγονότα στην Εύβοια, στις 08/08 απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό την μικρή Βαλεντίνα η οποία παρέμενε στο αυτοκίνητο των γονιών της κρατώντας ένα μπουκάλι νερό την ώρα που αυτοί μάχονταν με τις φλόγες που απειλούσαν το σπίτι τους. Στην φωτογραφία που έκανε τον γύρω του διαδικτύου αποτυπώνεται ο τρόμος και η θλίψη στα μάτια του παιδιού που βρίσκεται αντιμέτωπο με μια φυσική καταστροφή και μια πρωτοφανή για την παιδική του ψυχή ανθρώπινη τραγωδία.

Το εξώφυλλο της New York Times αποτυπώνει τον πύρινο εφιάλτη της Ελλάδας μέσα από τον αιματοβαμμένο ουρανό της Εύβοιας

viral φωτογραφία από τις φωτιές
Γιώργος Μουτάφης

Ο ίδιος ο φωτορεπόρτερ σε ανάρτησή του στο Facebook αφηγήθηκε την ιστορία πριν και μετά την λήψη αυτού του στιγμιότυπου που πρόκειται να μείνει στην ιστορία των πυρκαγιών της Εύβοιας του 2021. Ο Γιώργος Μουτάφης περιγράφει:

“H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από την φωτιά. Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπει μέσα στην φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της αλλά την σταματήσαμε. Σαν από μηχανής θεός ο συνάδελφος Νίκος Χριστοφάκης έβγαλε από το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί. Μόνο αν είσαι γονιός ξέρεις πως να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!”

Οι πρωταγωνιστές αυτής της φυσικής καταστροφής, οι άνθρωποι που προσπαθούσαν να σώσουν τα σπίτια τους, οι πυροσβέστες που μάχονταν με τις φλόγες, οι δημοσιογράφοι και οι φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα μέσα στον πύρινο όλεθρο είναι σίγουρο πως θα έχουν πολλές ιστορίες να πουν όταν αυτός ο εφιάλτης επιτέλους τελειώσει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News