Ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Χάρκοβο τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας σήμερα Κυριακή 27/02. Σύμφωνα με πληροφορίες του AFP, πραγματοποιούνται οδομαχίες ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τον ρωσικό στρατό στην είσοδο έως και το κέντρο της πόλης. Ταυτόχρονα, η μάχες στο Κίεβο συνεχίζονται ενώ σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στην πρωτεύουσα στη διάρκεια της νύχτας, όπως ανέφερε η επίσημη Υπηρεσία ειδικών επικοινωνιών, καλώντας τους κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια της πρωτεύουσας.

Εξελίξεις στην Ρωσία: Εκτός Swift ρωσικές τράπεζες

Αυξάνει τις πιέσεις η Ευρώπη προς την Ρωσία αποκλείοντας από το σύστημα SWIFT ρωσικές τράπεζες. Στα μέτρα – αντίποινα που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν περιλαμβάνεται ο αποκλεισμός ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT, ο περιορισμός της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας από τη χρήση των διεθνών αποθεματικών της και το «μπλόκο» σε Ρώσους ολιγάρχες με κατάργηση της δυνατότητας να αποκτούν υπηκοότητα και πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Τι είναι το σύστημα SWIFT και γιατί ο Πούτιν φοβάται τόσο την αποκοπή της Ρωσίας από αυτό;

Το μήνυμα του Εμανουήλ Μακρόν στα ελληνικά για τους 10 νεκρούς Έλληνες ομογενείς

Την θλίψη του για τον θάνατο δέκα ομογενών στην Ουκρανία, εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter στα Ελληνικά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ουκρανία: Έλληνες νεκροί μετά από βομβαρδισμό στην Μαριούπολη – Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας

Η Ελλάδα στέλνει βοήθεια στην Ουκρανία

Με απόφασή της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με δύο C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία. Επίσης εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News