Ο κορονοϊός βρίσκεται για τα καλά στις ζωές μας κι ένα ακόμα lockdown έχει ξεκινήσει. Οι πολίτες βρίσκονται κατά βάση πλέον στα σπίτια τους, αν και μια μέρα πριν την καραντίνα μόνο αυτό δεν γινόταν. Πώς είναι η Αθήνα πριν και μετά το lockdown;

Η 6η Νοεμβρίου 2020 είναι μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία για δύο λόγους. Πρώτον ήταν η τελευταία ημέρα ελεύθερης κυκλοφορίας πριν από το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα. Και δεύτερον γιατί βάση στοιχείων της τροχαίας Αττικής ήταν η μέρα με την περισσότερη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια.

Ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους λίγο πριν κλειστεί στο σπίτι του, για να ψωνίσει, να κάνει την τελευταία βόλτα, αλλά και να φύγει εκτός πόλης και να περάσει την καραντίνα στην επαρχία. Η κίνηση στους δρόμους ήταν τεράστια και όποιος την έζησε δεν πέρασε και τόσο καλά.

Λίγες ώρες πριν το lockdown οι δρόμοι της Αθήνας είχαν πλημμυρίσει με κόσμο, περισσότερο κι από τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά όλα αυτά ήταν παρελθόν. Με την επιβολή της καραντίνας οι πολίτες που κυκλοφορούν στους δρόμους μειώθηκαν κατά πολύ. Λίγες μέρες μετά και μπορεί κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες η κίνηση στους κεντρικούς άξονες της πρωτεύουσας να παρουσιάζεται κάποιες ώρες ως και αυξημένη άλλα δεν συμβαίνει το ίδιο και τις νυχτερινές ώρες.

Με αυτή την εφαρμογή θα ταξιδεύεις στους δρόμους του κόσμου μέσα στο lockdown

Η ομάδα Up Stories με τα υπέροχα drones της βρέθηκε στα ίδια σημεία όπου την προηγούμενη εβδομάδα κατέγραψε ιστορικές εικόνες, καθώς το μποτιλιάρισμα ήταν πολύ μεγάλο σχεδόν σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο. Λίγες μέρες αργότερα και την ίδια ώρα -περίπου στις 21:00- αλλά αυτή τη φορά η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική. Η κυκλοφορία τις απογευματινές και βραδινές ώρες στους δρόμους της Αττικής είναι σχεδόν μηδενική και αυτό συμβαίνει κάθε μέρα του lockdown, όπως είναι λογικό.

Δες το βίντεο με την Αθήνα πριν και μετά το lockdown:

Θυμήσου και την ιστορική κίνηση στους δρόμους της Αττικής λίγο πριν την καραντίνα:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News