Μια σπουδαία διάκριση έγινε η αφορμή για να δούμε τις τρομακτικές οικονομικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών. Σ΄αυτή την περίπτωση θα μιλήσουμε για το γυναικείο και το αντρικό ποδόσφαιρο. Εκεί όπου η μισθολογική διαφορά φτάνει στα ύψη. Συγκεκριμένα, η κάτοχος της Χρυσής Μπάλας αμείβεται με λιγότερα χρήματα απ’ τον παίκτη με τις χαμηλότερες απολαβές στην Ελλάδα.

Η καλύτερη παίκτρια στην Ευρώπη αναδείχθηκε η Αλέξια Πουτέγιας κι όχι αδίκως αφού έχει κατακτήσει 7 κύπελλα Ισπανίας, 5 πρωταθλήματα Ισπανίας, 1 Σούπερ Καπ, 1 Champions League, 7 Copa Catalunya. Έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης με την Κ17 της Ισπανίας δύο φορές (2010, 2011).

Τώρα, βραβεύτηκε ως η καλύτερη παίκτρια της Ευρώπης κατακτώντας την Χρυσή Μπάλα (2021) και διακρίθηκε ως η καλύτερη μεσοεπιθετικός της χρονιάς (2021).

Όλα καλά μέχρι εδώ και μόνο εντυπωσιακά τα κατορθώματά της. Το πρόβλημα προκύπτει όταν μαθαίνουμε πόσο χρήματα παίρνει σε σύγκριση με τους άντρες παίκτες.

Τι άλλο περιμένουμε για να υπάρχει ισότητα και στο ποδόσφαιρο; Το πιο “ανδρικό” άθλημα έχει κι αυτό τις άγνωστες πτυχές του

Ο καλύτερος παίκτης της Ευρώπης Λιονέλ Μέσι έχει ετήσιες απολαβές 66,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η Πουτέγιας αμείβεται με 6.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή γύρω στα 72.000 ευρώ τον χρόνο.

Αν συγκρίνουμε το ποσό που παίρνει με τα ελληνικά δεδομένα, το χάσμα επιβεβαιώνεται. Αυτή τη στιγμή οι παίκτες του Ατρόμητου, δηλαδή της ομάδας που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία, παίρνουν περισσότερα χρήματα!

Ο Ευθύμης Κουλούρης αμείβεται με 200.000 ευρώ τον χρόνο, παρόμοιος είναι ο μισθός και του Δημήτρη Χατζηισαΐα. Ο Φάνης Μαυρομάτης έχει ετήσιο μισθό περίπου 80.000 ευρώ και ο Ματίας Πισάνο γύρω στα 90.000.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News