Η πρώτη γυναίκα της ακαδημίας οδηγών της Ferrari για την F1 είναι η 16χρονη Maya Weug, η οποία είπε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη μέρα! Κυνήγησε το όνειρό της και τα κατάφερε, γράφοντας τη δική της ιστορία στη Ferrari.

Το 16χρονο κορίτσι, οδηγός go-kart, με θέληση, υπομονή και επιμονή κατάφερε να αναδειχθεί στο καμπ που έγινε στην έδρα της ιταλικής ομάδας στο Μαρανέλο και την πίστα δοκιμών στο Φιοράνο. Συγκεκριμένα, η ίδια κέρδισε στο «Girls on Track Rising Stars», δηλαδή το πρόγραμμα που διοργανώνει η οργανωτική αρχή της F1 με τη Ferrari.

Έτσι, λοιπόν, θα συμμετέχει για μία σεζόν στο πρωτάθλημα της Formula 4.  

Η πρώτη γυναίκα της ακαδημίας οδηγών της Ferrari ανοίγει τον δρόμο

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ημέρα! Είμαι τόσο χαρούμενη που γίνομαι η πρώτη γυναίκα οδηγός στην ακαδημία οδηγών της Ferrari», είπε η Maya Weug.

Παράλληλα, το 16χρονο κορίτσι ανέφερε ότι η νίκη του προγράμματος την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι είχε δίκιο να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει οδηγός αγώνων.

Οι αντίπαλές της στο πρόγραμμα ήταν η 17χρονη Γαλλίδα Doriane Pin και οι Βραζιλιάνες Antonella Bassani (14 ετών) και Julia Ayoub (15 ετών).  

Θα τα δώσω όλα για να δείξω σε αυτούς που με πίστεψαν ότι αξίζω να φοράω τη στολή της ακαδημίας. Ανυπομονώ να έρθω στο Μαρανέλο για να αρχίσω να προετοιμάζομαι για την πρώτη σεζόν μου

«Είναι μία σημαντική στιγμή στην ιστορία της Scuderia Ferrari και την ακαδημία της. Τη φετινή χρονιά η Maya θα προχωρήσει μαζί μας και θα πάρει μέρος σε ένα από τα πρωταθλήματα F4 που είναι πιστοποιημένα από τη FIA, την κατηγορία που θεωρείται το πρώτο βήμα στον δρόμο προς την F1. Η άφιξη της Maya είναι μια σαφής ένδειξη για την δέσμευση της ομάδας να κάνει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ολοένα πιο ανοιχτό σε όλους», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari.

Η ακαδημία οδηγών της Ferrari μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 5 μέλη της να πάνε στην F1. Ανάμεσα σε αυτούς τους πέντε είναι και ο γιος του Michael Schumacher, Mick, ο οποίος αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο το στην F1 τη σεζόν που μας έρχεται.

Για την ιστορία, να πούμε ότι η τελευταία φορά που αγωνίστηκε μια γυναίκα σε Γκραν πρι της F1 ήταν η Lella Lombardi το 1976. Η Ιταλίδα οδηγός είχε 17 συμμετοχές στο ενεργητικό της στα πρωταθλήματα του ’75 και του ’76.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News