Μια ακόμα γυναικοκτονία στην Ελλάδα… Η 16η επιβεβαιωμένη στην χώρα μας μέσα στο 2021. Η γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη είχε ως θύμα μια 29χρονη κοπέλα, η οποία ξυλοκοπήθηκε απ’ τον σύζυγό της και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι γονείς της κοπέλας είχαν καταγγείλει για κακοποίηση τον άντρα της, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι υπέστη πολλαπλές κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος, σύνθλιψη του ύπατος και ρήξη σπλήνας.

Η μητέρα των τριών παιδιών ξυλοκοπήθηκε άγρια απ’ τον σύζυγό της και τελικά άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Πέμπτης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν από τις 5 Δεκεμβρίου.

Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος αναφέρει ότι η 29χρονη μεταφέρθηκε την Κυριακή από τον σύζυγό της στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε ρήξη ύπατος και σπλήνας. Η γυναίκα, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων αλλά και επειδή είχε μολυνθεί από κορονοϊό, υπεβλήθη συνολικά σε 4 χειρουργεία και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid, όπου κατέληξε το βράδυ της Πέμπτης.

13 γυναικοκτονίες, 13 λόγοι που είναι τόσο σημαντική η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Στις 8 Δεκεμβρίου οι γονείς της προχώρησαν σε καταγγελία για κακοποίηση απ΄ τον σύζυγο. Ο ίδιος κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο υποστήριξε ότι είχε πέσει απ’ την σκάλα.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική έκθεση που έγινε μετά την καταγγελία συμπέρανε ότι οι πολλαπλές κακώσεις που έφερε σε διάφορα σημεία του σώματος, η σύνθλιψη του ύπατος και η ρήξη σπλήνας δεν είναι συμβατές με πτώση από σκάλα αλλά συνάδουν με ξυλοδαρμό.

Μήπως είσαι σε μια κακοποιητική σχέση και δεν το καταλαβαίνεις; Μια ιστοριούλα σαν παραμύθι μπορεί να σου θυμίσει τη ζωή σου

Η γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη είναι μια ακόμα υπενθύμιση ότι πρέπει να αναλάβουμε δράση, πρέπει να μπει ένα τέλος, δεν πρέπει να χαθούν άλλες ζωές.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News