Συγκινεί το κείμενο του Αύγουστου Κορτώ για την μικρή Όλγα, το κοριτσάκι που έχασε τόσο άδικα στην ζωή του όταν σφήνωσε σε πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι. Βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας προβάλουν εργάτες της επιχείρησης να αφήνουν το παιδί αβοήθητο με μια αναισθησία που ανατριχιάζει. Από αυτήν την αδιαφορία συγκλονίστηκε και ο συγγραφές Αύγουστος Κορτώ ο οποίος έγραψε ένα ανατριχιατικό κείμενο για την μοίρα του μικρού κοριτσιού.

«Κανείς δεν με αγαπά, κανένας δεν θα με ταΐσει». Τα σκληρά βασανιστήρια ενός 6χρονου από τους γονείς του ραγίζουν την καρδιά

Το κείμενο του Αύγουστου Κορτώ για την μικρή Όλγα

Το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου η μικρή Όλγα βρισκόταν σε εργοστάσιο στο Κερατσίνι και στεκόταν μπροστά στη μεταλλική πόρτα, βάρους μισού τόνου. Σε σχετικό βίντεο φαίνεται το κορίτσι να βάζει το χέρι του μπροστά στην πόρτα, πιστεύοντας ότι αυτή λειτουργεί με φωτοκύτταρο. Όταν, όμως, είδε ότι η πόρτα δεν σταματούσε έκανε ένα βήμα πίσω και στη συνέχεια έκανε πάλι ένα βήμα μπροστά. Όμως, δεν πρόλαβε, με αποτέλεσμα η πόρτα να την σφηνώσει.Το κοριτσάκι πάλευε να αναπνεύσει, ωστόσο κανείς δεν την βοήθησε. Άτομα πέρασαν από δίπλα της την ώρα που ψυχορραγούσε, αλλά κανείς δεν προσπάθησε να τη σώσει από τον θάνατο. Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ συγκλονισμένος από το θλιβερό γεγονός έγραψε σε ανάρτησή του:

“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Πρώτα, φοβήθηκα. Τρόμος, πανικός! Παγιδεύτηκα!
Ο φόβος είναι αόρατος.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Έπειτα, πόνεσα. Πόνος φριχτός, στο στήθος, στα πλευρά!
Ο πόνος είναι αόρατος.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Ύστερα, δεν μπορούσα να ανασάνω. Πνίξιμο, πνίξιμο, αέρα!
Η ανάσα είναι αόρατη.
Εγώ;
“Γυφτάκι,” σκέφτονταν, και προσπερνούσαν.
Ώρα πολλή με προσπερνούσαν: “Γυφτάκι, γυφτάκι, γυφτάκι”.
Στο τέλος, πέθανα.
Τουλάχιστον, τέλος ο πόνος, ο φόβος. Τέλος η πνοή.
Ο θάνατος είναι αόρατος.
Εγώ;

Εγώ, νομίζω, δεν θα προσπερνούσα. 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News