Η British Airways αποφάσισε να αποχαιρετήσει μια για πάντα τη γνωστή σε όλους μέχρι σήμερα προσφώνηση «κύριες και κύριοι», καθώς θεωρεί πως είναι καλύτερο για όλους να υιοθετήσει έναν πιο ουδετέρου γένους χαιρετισμό προς τους επιβάτες!

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε στους πιλότους και το πλήρωμα των αεροσκαφών της να σταματήσουν να αναφέρονται στους επιβάτες ως «κυρίες και κύριοι» στις ανακοινώσεις τους. Αντίθετα, τούς ενημέρωσε πως πρέπει να προσφωνούν τους επιβάτες χρησιμοποιώντας όρους ουδέτερους ως προς το φύλο. Η αλλαγή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, έγινε προκειμένου να «αντικατοπτριστεί η ποικιλομορφία» αυτών που ταξιδεύουν.

Ένα μεγάλο βήμα για τις αεροπορικές εταιρείες!

Εκπρόσωπος της British Airways, όταν ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα ανέφερε στην Telegraph: «Γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα και την ένταξη και δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πελάτες αισθάνονται ευπρόσδεκτοι όταν ταξιδεύουν μαζί μας».

Η British Airways είναι η πιο πρόσφατη αεροπορική εταιρεία που αναγνωρίζει ότι το φύλο δεν είναι ο μόνος παράγοντας που καθορίζει την ταυτότητα κάποιου.

Αεροπορική εταιρεία βάζει τέλος στην σεξουαλικοποίηση των αεροσυνοδών με μια απλή κίνηση!

Το 2019, όταν η EasyJet σκέφτηκε να ξεκινήσει όλες τις ανακοινώσεις επί του σκάφους με ουδέτερους χαιρετισμούς για το φύλο, δέχτηκε κριτική. Οι αεροπορικές εταιρείες ήρθαν αντιμέτωπες με αντιδράσεις μίσους από το Twitter. Η αεροπορική εταιρεία εγκατέλειψε γρήγορα την πολιτική, λέγοντας ότι θα έδινε μόνο «συμβουλές» για το πώς να «καλωσορίσουν όλους τους πελάτες ευγενικά και χωρίς αποκλεισμούς».

Τον δρόμο αυτό ακολούθησαν κι άλλες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Delta και Japan Airlines. Όταν η Lufthansa άρχισε να χρησιμοποιεί ανακοινώσεις ουδέτερου φύλου τον Ιούνιο, η αεροπορική εταιρεία συνειδητοποίησε ότι οι πελάτες θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να συνηθίσουν την αλλαγή, δε θα έπρεπε η μετάβαση να είναι απότομη.

Γιατί οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερες γυναίκες Leaders

Οι αεροπορικές εταιρίες συνιστούν, πλέον, στους πιλότους και στο πλήρωμα να χρησιμοποιούν όρους όπως «άνθρωποι, φίλοι ή όλοι» όταν μιλούν σε μια ομάδα αντί για το δυαδικό «κυρίες και κύριοι».

Άλλες αεροπορικές εταιρείες που έχουν υιοθετήσει χαιρετισμούς με ουδέτερο φύλο χρησιμοποιούν τον όρο «γεια σε όλους».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News