Οι γυναίκες διαιτητές θα γράψουν ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο φέτος στο Κατάρ, διαιτητεύοντας για πρώτη φορά σε μεγάλο τουρνουά ανδρών!

Τρεις γυναίκες διαιτητές και τρεις γυναίκες βοηθοί διαιτητές ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, 19/5, από τη FIFA μεταξύ 129 αξιωματούχων που επιλέχθηκαν για το Παγκόσμιο Κύπελλο, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσει όταν διαιτήτευσε έναν αγώνα Κυπέλλου Εθνών Αφρικής τον Ιανουάριο ενώ υπέφερε από θερμοπληξία.

Σπουδαία νίκη για το ποδόσφαιρο – H Eθνική γυναικών θα έχει ίση αμοιβή με τους άνδρες!

Παγκόσμιο Κύπελλο: Γυναίκες διαιτητές για πρώτη φορά!

Η Γαλλίδα διαιτητής Stéphanie Frappart επέβλεψε τους αγώνες ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο Champions League, αφού χειρίστηκε και τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2019. Διαιτήτευσε, επίσης, τον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας ανδρών αυτόν τον μήνα.

Η Salima Mukansanga από τη Ρουάντα και η Yoshimi Yamashita από την Ιαπωνία βρίσκονται επίσης στη λίστα των 36 διαιτητών που προετοιμάζονται για τους 64 αγώνες του τουρνουά, που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Η Ευρυδίκη Ναλμπάντη χρειάστηκε μόνο 58 δευτερόλεπτα για να αποδείξει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ανδρική υπόθεση – Ο σεξισμός δεν χωράει πουθενά

Στους 69 βοηθούς διαιτητές περιλαμβάνονται η Neuza Back από τη Βραζιλία, η Karen Díaz Medina από το Μεξικό και η Kathryn Nesbitt από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ποδόσφαιρο έγραψε ιστορία με φόντο τη γυναίκα

«Όπως πάντα, τα κριτήρια που χρησιμοποιήσαμε είναι πρώτα η ποιότητα και οι επιλεγμένοι διαιτητές αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο διαιτησίας παγκοσμίως», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA, Pierluigi Collina, ο οποίος επέβλεψε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002. «Με αυτόν τον τρόπο τονίζουμε ξεκάθαρα ότι για εμάς μετράει η ποιότητα και όχι το φύλο.

Ελπίζω ότι στο μέλλον η επιλογή των επίλεκτων διαιτητών αγώνων γυναικών για σημαντικές ανδρικές διοργανώσεις θα γίνεται αντιληπτή ως κάτι φυσιολογικό και όχι ως κάτι συγκλονιστικό».

Το Μουντιάλ του Κατάρ έχει άλλη μια πρωτιά, είναι επίσης το πρώτο που δεν θα διεξαχθεί καλοκαίρι και το πρώτο που θα φιλοξενήσει χώρα της Μέσης Ανατολής.

Τι άλλο περιμένουμε για να υπάρχει ισότητα και στο ποδόσφαιρο; Το πιο “ανδρικό” άθλημα έχει κι αυτό τις άγνωστες πτυχές του

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως στην Ελλάδα είχαμε άλλο ένα σπουδαίο γεγονός! Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά σφύριξε γυναίκα διαιτητής στην πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου, η Ελένη Αντωνίου. Η διαιτητής, η οποία ανήκει στην ΕΠΣ Αχαΐας, είχε βραβευτεί από τη Super League 2 ως η καλύτερη διαιτητής της χρονιάς, την οποία μάλιστα επέλεξαν οι αρχηγοί και οι προπονητές των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News