Παρατείνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έξι μήνες η χρήση του Freedom Pass για τους νέους 18-25 ετών που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η ψηφιακή χρεωστική κάρτα του άρθρου 34 του ν. 4816/2021 παραμένει ενεργοποιημένη, παρατείνεται μέχρι και την 30η.6.2022».

Σημειώνεται ότι οι νέοι είχαν το δικαίωμα να κάνουν χρήση του voucher των 150 ευρώ έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Freedom Pass Data: Πώς θα λάβουν όσοι νέοι εμβολιάζονται τα 50 GB;

Παράταση του Freedom Pass: Τι είναι και πώς χρησιμοπιείται;

Το Freedom Pass είναι μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για τους 940.000 νέους ηλικίας 18- 25 ετών που θα κάνουν έστω και μία δόση του εμβολίου. Η κάρτα αυτή καλύπτει ταξίδια, ή επισκέψεις σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις και αφορά όλους τους νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν.

Η προπληρωμένη αυτή κάρτα αφορά τους νέους που είτε εμβολιάστηκαν είτε θα εμβολιαστούν και έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003. Επιπλέον, αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του smartphone, αλλά έχει για όποιον το επιθυμεί και φυσική μορφή.

Η διαδικασία γίνεται από το το gov.gr και μια ήμερα μετά την αίτηση η κάρτα και το ποσό αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News