Με τα κρούσματα στην Ελλάδα να έχουν αυξητική τάση, όλοι και περισσότεροι εργαζόμενοι χρειάζεται να πάρουν άδεια λόγω κορονοϊού. Ποια είναι, όμως, η διαδικασία και πότε το θετικό rapid test είναι αρκετό για να χορηγηθεί αναρρωτική άδεια;

Θυμίζουμε ότι για να εκδοθεί πλέον πιστοποιητικό νόσησης σε ανεμβολίαστους πολίτες απαιτείται θετικό PCR test. Ωστόσο, για τους εμβολιασμένους αρκεί και το θετικό rapid test.

PCR test: Μειώνεται η τιμή του – Αναλυτικά πόσο κοστίζει το κάθε test

Τώρα, η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα παίρνουν αναρρωτική άδεια και με rapid test, είτε έχουν κάνει το εμβόλιο είτε όχι.

Η ΚΥΑ δίνει διευκρινίσεις και για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης ενώ ορίζεται ότι αρκεί το θετικό rapid test προκειμένου να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την εργασία.

Όπως είχε πει ο Θάνος Πλεύρης,“προκειμένου να δοθεί αναρρωτική άδεια από την εργασία αρκεί το θετικό rapid για όλους τους εργαζομένους και επομένως οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται το θετικό rapid για να δώσουν την αναρρωτική άδεια”.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους.

Για να θεωρηθεί νόμιμη η απουσία από την εργασία λόγω νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, αρκεί η βεβαίωση θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σύμφωνα με την παρ. 3. Ειδικώς ως προς τους δημοσίους υπαλλήλους εφαρμόζεται η παρ. 3 του άρθρου τριακοστού όγδοου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α’ 83)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News