Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η 37χρονη Έφη Κακαράντζουλα κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ποια είναι η ποινή που της επιβλήθηκε.

Η κατηγορούμενη καταδικάστηκε επίσης και για το αδίκημα της απείθειας σε βαθμό πλημμελήματος. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα να μην αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στην καταδικασθείσα.

Η απόφαση για την επίθεση με βιτριόλι και η ποινή

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε τα όποια αιτήματα απ’ την πλευρά της υπεράσπισης για μετατροπή του αδικήματος σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και αποφάσισε ομόφωνα ότι η κατηγορούμενη είναι ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η ποινή κάθειρξης που της επιβλήθηκε είναι η μέγιστη των ποινών και συγκεκριμένα είναι 15 έτη και ακόμα 6 μήνες για το πλημμέλημα της απείθειας. Αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Οι δικηγόροι της κ. Καρακάντζουλας ζητούσαν μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο συνήγορος της 37χρονης Σάκης Κεχαγιόγλου, στην αγόρευσή του, είπε ότι το μόνο ελαφρυντικό που διεκδικεί για την εντολέα του είναι αυτό του πρότερου σύννομου βίου. Σύμφωνα με όσα είπε, δεν ζητεί να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, «καθώς σύμφωνα με τον νόμο, απαιτείται ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης του, κάτι που η οικονομική της κατάσταση δεν της επιτρέπει να δείξει εμπράκτως».

Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν οικονομικά την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη. Και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό, κύριοι ένορκοι, αναγνωρίζεται ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν αποσυρθεί το δικαστήριο για να συνεδριάσει και να λάβει την απόφαση, ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε τον λόγο προκειμένου να απαντήσει στην υπεράσπιση. 

Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει».  Κατά τον εισαγγελέα «ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News