Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι μπήκε στην τελευταία ευθεία. Ξεκίνησε σήμερα, 21/10, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών με την αγόρευση του εισαγγελέα κι έπειτα ο ίδιος, ο κ. Χάρης Μαρκαντωνάκης, ζήτησε την ενοχή της κατηγορούμενης, Έφης Κακαράντζουλα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Χάρης Μαρκαντωνάκης, αφού ανέλυσε τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, αναφέρθηκε στα πραγματικά περιστατικά: έκανε λόγο για τη σχέση μεταξύ των δυο γυναικών, την κοινή τους καταγωγή, χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας ωστόσο έναν κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα, την ξαδέλφη του θύματος.

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ως σύμβολο δύναμης

Επίθεση με βιτριόλι: Η αγόρευση του εισαγγελέα Χάρη Μαρκαντωνάκη:

Όσον αφορά τον 40χρονο άνδρα, ο εισαγγελέας είπε ότι «η κατηγορούμενη είχε μαζί του ελεύθερη σχέση και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με το Νώντα Οικονόμου. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο 40χρονος δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα» είπε ο εισαγγελέας.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον 40χρονο, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

«Το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το γεγονός για το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρό».

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλονίζει στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 37χρονη: Η πρόταση του εισαγγελέα

Την ενοχή της 36χρονης κατηγορούμενης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πρότεινε ο εισαγγελέας, Χαράλαμπος Μαρκαντωνάκης.

Συγκεκριμένα ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε: «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε.

«Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News