Σήμερα το πρωί, 14/10, η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τη συνοδεία των δικηγόρων της και κάποιών συγγενών έφτασε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, καθώς απολογείται η κατηγορούμενη, η 37χρονη Έφη Κακαράντζουλα, για την πολύκτροτη επίθεση με βιτριόλι.

Η 37χρονη έσπασε τη σιωπή της και απάντησε στις ερωτήσεις του δικαστηρίου. Από που αγόρασε το βιτριόλι; Είχε συνεργό; Ποιες αναζητήσεις και γιατί τις έκανε στο διαδίκτυο μετά την επίθεση; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απάντησε η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας της κατηγορουμένης, το δικαστήριο διέκοψε για τις 21 Οκτωβρίου τη δίκη προκειμένου ο εισαγγελέας να συντάξει την πρότασή του.

Η απολογία της κατηγορούμενης και το συγγνώμη προς την Ιωάννα:

Η δίκη, αφού ξεκίνησε, διεκόπη για λίγο και αμέσως μετά τη διακοπή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την 37χρονη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;».

Ενώ στη συνέχεια η κατηγορούμενη ζήτησε συγγνώμη προς το πρόσωπο της Ιωάννας: «Τη συγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωάννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωάννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου, και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου».

Ο εισαγγελικός λειτουργός λίγο πριν την έναρξη της απολογίας της Έφης Κακαράντζουλα, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα της πολιτική αγωγής για την κλήτευση δύο νέων μαρτύρων που φέρονται να είχαν επικοινωνίες με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου συγκλονίζει στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα πραγματικά περιστατικά που δικάζονται σήμερα είναι αποδεδειγμένα. Το δικαστήριο ερευνά τον ορθό νομικό χαρακτηρισμό. Έχουμε ομολογία. Το ζήτημα για το δικαστήριο είναι να κάνει υπαγωγή. Εξ αυτού του λόγου δεν χρειάζεται να έρθουν οι μάρτυρες αυτοί. Δεύτερον αν καλούντο δεν υπήρχε περίπτωση να αυτοενοχοποιηθούν και να καταθέσουν κάτι σε βάρος τους. Θεωρώ ότι με τη λογική και μόνο δεν θα συνέβαινε ποτέ αυτό. Τρίτον, αν κληθούν ως μάρτυρες και καταθέσουν και μετά διαβιβαστεί το υλικό στον εισαγγελέα για περαιτέρω ενέργειες, βλέπουμε το φαινόμενο της κατηγοριοποίησης του μάρτυρα.

Είναι απόλυτη ακυρότητα για τη νέα σχηματισθείσα δικογραφία. Δικονομικά το ορθό είναι, αν το κρίνει το δικαστήριο, να διαβιβάσει τα στοιχεία το δικαστήριο στον εισαγγελέα ή αν υπάρχει έτερη μαρτυρική κατάθεση ή στο πλαίσιο της απολογίας να διαβιβαστεί και έτσι στον εισαγγελέα».

Επίθεση με βιτριόλι: Η ερωτική σχέση, η εμμονή και η ιδέα

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Νώντα το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε. Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπάθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να μη με σεβαστεί».

«Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να το καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή», είπε στην απολογία της η κατηγορουμένη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στη συνέχεια στο πόσο δυσκολεύτηκε να βρει βιτριόλι. «Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml, με καπάκι μπλε».

«Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουάριο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα ένα Πακιστανό απ’ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι».

Η στιγμή της επίθεσης:

«Κατέβηκα στο υπόγειο και την περίμενα. Αυτή στέκονταν στο ασανσέρ ακριβώς μπροστά. Ήμουν από το πλάι της, δεν είχα οπτική επαφή μαζί της. Όπως της το έριξα εκείνη γύρισε αριστερά και την πέτυχε στο υπόλοιπο πρόσωπο. Έτρεξα, μπήκα στο ταξί, με άφησε σε ένα σημείο άσχετο να μη φαίνεται που πηγαίνω και πήρα μετά άλλο ταξί».

Η ημέρα της σύλληψης:

«Την θυμάμαι την ημέρα αυτή της σύλληψής μου, αλίμονο αν θα μπορούσα να την ξεχάσω. Δεν μου ζήτησαν αστυνομική ταυτότητα. Μου πήραν το κινητό από τα χέρια. Ο αστυνομικος που κατέθεσε εδώ δεν ήταν παρών στη σύλληψη, το διαψεύδω. Θυμάμαι τα άτομα πολύ καλά».

Πρόεδρος: Πώς ξέρατε πού να βρείτε και ποια ώρα την Ιωαννα;
Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.
Πρόεδρος: Πώς ήσασταν σίγουρη για την ώρα;
Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.
Πρόεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.
Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.
Πρόεδρος: Αφού το μετανιώσατε, γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;
Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.
Πρόεδρος: Πώς βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;
Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ως σύμβολο δύναμης

Η επικοινωνία με την ξαδέρφη της Ιωάννας:

«Η ξαδέρφη της ήταν κολλητή και παιδική μου φίλη. Ήταν λογικό να μιλάω μαζί συχνά και με μεγάλη διάρκεια. Πράγματι έγινε η κλήση και ρώτησα από ενδιαφέρον πώς είναι γιατί, όπως σας είπα, ήθελα να την τραυματίσω και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή. Δεν ξέρω πώς βγήκε αυτό ότι ήθελα να της επιτεθώ στο νοσοκομείο».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News