Ανακοινώθηκε το πότε θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 25-29 κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Αρχικά, η κ. Θεοδωρίδου είπε για ακόμα μια φορά πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει όλα τα δεδομένα πριν αποφανθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, όμως, σημείωσε πως ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικός, ούτε θα επιφέρει διακρίσεις στο εκπαιδευτικό κομμάτι.

Στη συνέχεια μίλησε για το κομμάτι του εμβολιασμού των εγκύων, επαναλαμβάνοντας πως είναι ασφαλής, ειδικά για συγκεκριμένες κατηγορίες εγκύων.

Αν μια έγκυος γυναίκα προσβληθεί με κορονοϊό, τότε ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στον πλακούντα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο κάθετης μετάδοσης, από την μητέρα στο έμβρυο

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ενημέρωσε πως σήμερα έγιναν πάνω από 80.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει με πάνω από 105.000. Συνολικά έχουν γίνει 6.225.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα.

Σήμερα ξεπεράσαμε τους 4.000.000 συμπολίτες με μία δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 38,1%, και 2.350.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 22,4%

Πότε ανοίγουν τα ραντεβού για όλα τα εμβόλια για τους 25-29;

Υπάρχει μια πίεση στα ραντεβού, όπως παρατήρησε ο κ. Θεμιστοκλέους, με την Αττική να έχει 100% κλεισμένα ραντεβού στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Αυτές είναι οι παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού- Γιατί προκαλούνται και πώς αντιδρά κάποιος που έχει ήδη αναρρώσει από Covid-19;

Έτσι, θα ανοίξουν επιπλέον ραντεβού για τα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου στα τρία προαναφερθέντα σκευάσματα, ώστε να κλείσουν περισσότεροι πολίτες.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι απ’ την Πέμπτη 10/06 ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού των ατόμων ηλικίας 25-29 ετών και με τα τρία αυτά εμβόλια, δηλαδή Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson.

Κορονοϊός: Τι τρώμε πριν και μετά το εμβόλιο και ποιες τροφές πρέπει να αποφύγουμε;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News