Χιλιάδες άνθρωποι αναμένουν με αγωνία να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, όταν η σορός της φτάσει στο Παλάτι του Westminster στο Λονδίνο. Με αυτή τη στιγμή να πλησιάζει, στο φως έχουν έρθει λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα γίνει το λαϊκό προσκύνημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα αρχίσει στις 17:00 (τοπική ώρα) της Τετάρτης και θα διαρκέσει έως τις 06:30 τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα της κηδείας της Βασίλισσας.

Κατά τη διάρκεια της «επιχείρησης Μονόκερος» μεταφέρεται το σώμα της βασίλισσας από το Balmoral στο Westminster, όπου η βασιλική οικογένεια θα παραστεί σε λειτουργία το απόγευμα της Τετάρτης.

Το κλειστό φέρετρο της Βασίλισσας θα βρίσκεται στην Αίθουσα του Westminster, όπου το κοινό θα μπορεί να το επισκεφτεί, για τέσσερις ημέρες μέχρι το πρωί της κηδείας.

Στις οδηγίες που δημοσιεύθηκαν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει λεπτομερώς τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι καθώς αποχαιρετούν την Αυτού Μεγαλειότητα. 

Η συγκινητική αντίδραση του πρίγκιπα Louis όταν έμαθε για τον θάνατο της προγιαγιάς του – Θα μπορέσουν τα μικρότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας να παραστούν στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ;

Βασίλισσα Ελισάβετ – Λαϊκό προσκύνημα: Βασικές οδηγίες

«Εάν επιθυμείτε να παρευρεθείτε στο Laying-in-State, σημειώστε ότι θα υπάρχει μια ουρά, η οποία αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη. Θα χρειαστεί να σταθείτε όρθιοι για πολλές ώρες, πιθανώς κατά τη διάρκεια της νύχτας, με πολύ μικρή πιθανότητα να καθίσετε, καθώς η ουρά θα κινείται συνεχώς», ανέφερε στις οδηγίες του το Τμήμα Ψηφιακού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού.

Το κλειστό φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ που πέθανε την Πέμπτη 8/9, στα 96 της θα βρίσκεται σε μια υπερυψωμένη εξέδρα στην αίθουσα του Westminster.

«Αναμένεται μεγάλο πλήθος και είναι πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις στα Μέσα μαζικής μεταφοράς και οι δρόμοι να είναι κλειστοί στην περιοχή», προειδοποίησε το υπουργείο.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να περάσουν από ασφάλεια τύπου αεροδρομίου και μπορούν να φέρουν μόνο μια μικρή τσάντα με ένα άνοιγμα με φερμουάρ. Οι μεγαλύτερες σακούλες θα στοιβάζονται σε ειδική εγκατάσταση — αλλά μόνο εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος.

Τι πρέπει να έχεις μαζί σου; 

Το υπουργείο συμβουλεύει τους πολίτες να φέρουν τα απαραίτητα. Συγκεκριμένα, κάθε άτομο επιτρέπεται να φέρει μια μικρή τσάντα, με ένα μικρό άνοιγμα ή φερμουάρ, στο Παλάτι του Westminster.

Σε περίπτωση που βρίσκεσαι στο Λονδίνο και θες να αποτίσεις φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ, είναι σημαντικό να έχεις μαζί σου και τα κατάλληλα ρούχα για κρύο ή βροχερό καιρό, καθώς και αντηλιακό και μία ομπρέλα. Να θυμάσαι ότι λόγο της εκτεταμένης αναμονής θα είσαι εκτιθέμενος σε οποιαδήποτε καιρικά φαινόμενα μπορούν να υπάρξουν μία φθινοπωρινή ημέρα στο Λονδίνο.

Θα υπάρχουν λίγες επιλογές για να φας κάτι κατά μήκος της διαδρομής, επομένως τα σνακ και το νερό είναι απαραίτητα. Θα πρέπει, όμως, να έχεις φάει και να έχεις πετάξει τα απορρίμματά σου πριν μπεις στο παλάτι.

Είναι σημαντικό, επίσης, να φέρεις μαζί σου οποιοδήποτε φάρμακο έχει ανάγκη, αλλά κι ένα power bank σε περίπτωση που θέλεις να φορτίσεις το κινητό σου.

Ο Κάρολος Γ’ ανακηρύχθηκε και επίσημα βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου – Η ιστορική τελετή της ενθρόνισης και τα πρώτα του λόγια

Τι δεν πρέπει να έχεις μαζί σου;

Υπάρχει μία μεγάλη λίστα αντικειμένων που δεν επιτρέπονται στο παλάτι και ξεκινά με οποιαδήποτε τσάντα διαστάσεων μεγαλύτερη από 40 cm επί 30 cm επί 20 cm.

Η ασφάλεια θα κατασχέσει τα παρακάτω αντικείμενα ενώ οτιδήποτε παράνομο θα αντιμετωπιστεί κατάλληλα από την αστυνομία. 

  • Φιάλες ή μπουκάλια – εκτός από τα μπουκάλια με νερό.
  • Λουλούδια, μηνύματα, φωτογραφίες κ.λπ (μόνο τα λουλούδια μπορούν να μεταφερθούν στον ειδικό χώρο στο Green Park).
  • Αιχμηρά αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων μαχαιριών.
  • Εξοπλισμός ατομικής άμυνας ή όπλα.
  • Σπρέι βαφής, λουκέτα, αλυσίδες, εξοπλισμός αναρρίχησης και οποιαδήποτε επικίνδυνα αντικείμενα.
  • Πυροτεχνήματα ή άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναστάτωση ή θόρυβο.
  • Ψυγειάκι, υπνόσακοι και άλλος εξοπλισμός κάμπινγκ.
  • Μη αναδιπλούμενες καρέκλες.
βασίλισσα Ελισάβετ λαϊκό προσκύνημα
Twitter/@Royal Family

Πώς αναμένεται να συμπεριφέρονται οι πολίτες; 

Ουσιαστικά, ζητήθηκε από τους πολίτες να συμμορφωθούν με τρόπους που αρμόζουν σε μια βασίλισσα. 

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου προέτρεψε τους επισκέπτες να «σεβαστούν την αξιοπρέπεια» της εκδήλωσης, αναφέροντας κανόνες σχετικά με τη συμπεριφορά.

Ο πρώτος κανόνας είναι να ντυθούν κατάλληλα για την περίσταση.

«Μην φοράτε ρούχα με πολιτικά ή προσβλητικά συνθήματα», αναφέρουν οι οδηγίες. 

Ζητήθηκε, επίσης, από τους πολίτες να θέσουν τα τηλέφωνά τους σε αθόρυβη λειτουργία ή να τα απενεργοποιήσουν. 

Οι άλλοι τρεις κανόνες είναι πολύ απλοί — να μην κάνουν θόρυβο, να χρησιμοποιούν τους κάδους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας. 

Η μαγνητοσκόπηση, η φωτογράφιση και η χρήση κινητών τηλεφώνων ή άλλων συσκευών απαγορεύονται.

Ζητείται επίσης από όσους βρίσκονται στην ουρά να μην επιχειρήσουν να κάνουν ουρά για λογαριασμό άλλων ή να αφήσουν προσωπικά αντικείμενα χωρίς επίβλεψη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News