Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ στα 96 της χρόνια. Ήταν η η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία, αφού έμεινε στον θρόνο απ’ το 1952 μέχρι το 2022.

Το Παλάτι σε μια λιτή ανακοίνωση ανέφερε ότι η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά.

Η Βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Balmoral σήμερα το απόγευμα. Ο Βασιλιάς και η Queen Consort θα παραμείνουν στο Balmoral σήμερα το απόγευμα και θα επιστρέψουν στο Λονδίνο αύριο.
Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022

Η ανατριχιαστική στιγμή της ανακοίνωσης απ’ το BBC:

Αμέσως, η επίσημη ιστοσελίδα της βασιλικής οικογένειας έγινε “μαύρη”.

Η είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ έχει γεμίσει θλίψη όλο τον πλανήτη. Πρόκειται για ένα απ’ τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας.

Με τον θάνατό της, ο μεγαλύτερος γιος της Κάρολος, ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, θα οδηγήσει τη χώρα στο πένθος ως ο νέος Βασιλιάς και αρχηγός κράτους για τα 14 βασίλεια της Κοινοπολιτείας.

Ο νέος Βασιλιάς έκανε την εξής ανακοίνωση:

«Ο θάνατος της αγαπημένης μου Μητέρας, της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας, είναι μια στιγμή μέγιστης θλίψης για εμένα και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου.

Θρηνούμε βαθύτατα τον θάνατο μιας αγαπημένης Sovereign και μιας πολυαγαπημένης Μητέρας. Γνωρίζω ότι η απώλειά της θα γίνει βαθιά αισθητή σε όλη τη χώρα, τα Βασίλεια και την Κοινοπολιτεία, και από αμέτρητους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πένθους και αλλαγής, η οικογένειά μου και εγώ θα παρηγορηθούμε από τη γνώση μας για τον σεβασμό και τη βαθιά στοργή την οποία η Βασίλισσα απολάμβανε».

Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί, με την ίδια να βρίσκεται συνεχώς υπό την παρακολούθηση γιατρών και να έχει στο πλευρό της την οικογένειά της.

Όλη η οικογένεια βρέθηκε απ’ την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η επιδείνωση της υγείας της στο κάστρο Balmoral για να είναι μαζί της.

Στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, πλήθη που περίμεναν ενημέρωση για την κατάσταση της βασίλισσας, άρχισαν να κλαίνε καθώς άκουσαν τα για τον θάνατό της.

Οι 15 πιο σημαντικές στιγμές της Βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο – Οι ημερομηνίες σταθμοί

Σύμφωνα με την επιχείρηση London Bridge που είχε διαρρεύσει τον Σεπτέμβριο του 2021, η ημέρα του θανάτου της Βασίλισσας ονομάζεται «D-Day» με κάθε μέρα στη συνέχεια να οδηγεί στην κηδεία της γνωστή ως «D+1», «D+2» κ.λπ. 

Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος είπε ότι οι σκέψεις του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden είναι με τη Βασίλισσα και την οικογένειά της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News