Εφιαλτικές στιγμές έζησε μία 26χρονη κοπέλα στο Βόλο, καθώς ο 36χρονος σύντροφός της την τρομοκράτησε με ένα κατσαβίδι, απειλώντας να τη σκοτώσει. Το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, συνεχώς αυξάνονται οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα γυναίκες οι οποίες είτε κακοποιούνται, εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν, είτε χάνουν τη ζωή τους λόγω κάποιας κακοποιητικής συμπεριφοράς.

«Κάποια τραύματα δεν επουλώνονται ποτέ»: Οι συνέπειες της ενδοοικογενειακής βίας στα παιδιά

Ενδοοικογενειακή βία στο Βόλο – Άντρας απείλησε να σκοτώσει τη σύντροφό του

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το αδιανόητο αυτό περιστατικό συνέβη όταν ο 36χρονος σύντροφος της 26χρονης γυναίκας, τη χτύπησε στο πρόσωπο και τα χέρια, ενώ στην προσπάθειά της να ξεφύγει για να ζητήσει βοήθεια και να ειδοποιήσει την αστυνομία τραυματίστηκε στο πόδι, από σπασμένα αντικείμενα που βρίσκονταν στο πάτωμα.  

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 36χρονος άνδρας, μάλιστα φαίνεται πως απείλησε να τη σκοτώσει με ένα κατσαβίδι, λέγοντάς της ότι «θα πάθει ό,τι και οι άλλες γυναίκες που δείχνουν οι ειδήσεις». Ωστόσο, η ίδια κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία, η οποία με τη σειρά της συνέλαβε άμεσα τον δράστη.

Οι αριθμοί της πανδημίας της έμφυλης βίας που σοκάρουν

O ίδιος στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ οι κατηγορίες που ασκήθηκαν εις βάρος του είναι για ενδοοικογενειακή σωματική βία, ενδοοικογενειακή σωματική απειλή και εξύβριση.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε αναβολή της δίκης του, προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, στο μεταξύ όμως αποφασίστηκε να κρατηθεί μέχρι να οδηγηθεί ξανά ενώπιον των δικαστών.

Μια ψυχοθεραπεύτρια αναλύει στο iPop.gr όλα αυτά που αποφεύγουμε να αναφέρουμε όταν μιλάμε για τη βία κατά των γυναικών

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News