Διπλασιάστηκε η χρονική ισχύς των ελληνικών διαβατηρίων, από 5 σε 10 χρόνια. Τι ισχύει, όμως, αν κάποιος έχει εκδώσει το διαβατήριό του πριν την συγκεκριμένη απόφαση;

Ισχύς ελληνικού διαβατηρίου: Η νέα διάρκεια

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει και ο νόμος 4962/2022, αρ.87 τροποποιήθηκε η διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων των Ελλήνων πολιτών από πέντε (5) σε δέκα (10) έτη από την έκδοση τους για τα διαβατήρια των ενηλίκων, καθώς και των ανηλίκων που έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη.

Με αυτή τη νομοθετική ρύθμιση, σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μειώνεται κατά τουλάχιστον 56.544.000 ευρώ το κόστος για την κατασκευή νέων εγγράφων (διαβατήρια, ταυτότητες, διπλώματα οδήγησης, κλ.π.), γι’ αυτό ματαιώνεται ο διαγωνισμός για την σύμβαση και θα προκηρυχθεί νέος, με τα καινούργια δεδομένα.

Ποια χώρα έχει το πιο ισχυρό διαβατήριο σε ολόκληρο τον κόσμο; Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη διασφάλιση όχι μόνο της πλήρους και εμπρόθεσμης ικανοποίησης των Διεθνών υποχρεώσεων της χώρας μας, αλλά και της απόκτησης υψηλών προδιαγραφών εγγράφων ασφαλείας που εκδίδει στο εξής, πλήρως συμβατών με τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς κανονισμούς.

Τι ισχύει για τα διαβατήρια που έχουν ήδη εκδοθεί;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τη νέα νομοθετική ρύθμιση ο διπλασιασμός της χρονικής ισχύος των ελληνικών διαβατηρίων, από 5 σε 10 χρόνια θα ισχύει μόνο για όσα διαβατήρια έχουν εκδοθεί από 1/9/2022. Δυστυχώς για όσους έχουν το διαβατήριό τους από πιο πριν, εκείνο θα λήξει την καθορισμένη ημερομηνία.

Γιατί τα βελγικά διαβατήρια θα έχουν πάνω τους τον Τεντέν και τα Στρουμφάκια; Μια είδηση που θα σε κάνει να χαμογελάσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News