Ξανά στα ειδώλιο βρέθηκαν οι δύο νεαροί που καταδικάζονται για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018. Βέβαια, η δίκη διεκόπη για τις 10 Μαρτίου.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας βρέθηκαν ξανά οι δύο νεαροί οι κατηγορούνται για τον βιασμό και την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στο Ρόδο, το Νοέμβριο του 2018.

Στο εδώλιο, κάθισαν και πάλι οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, ο 23χρονος σήμερα, 14/2, νεαρός αλβανικής καταγωγής και ο 24χρονος Ροδίτης, προκειμένου να δικαστούν για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό. Οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να δώσουν απαντήσεις, κάτι που δεν έκαναν στην πρωτοβάθμια δίκη. Βέβαια, η δίκη διεκόπη για τις 10 Ματίου.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που είχε εκδώσει τον Ιούνιο του 2020 είχε καταδικάσει τους δυο νεαρούς σε ισόβια για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας και σε κάθειρξη 15 ετών για το βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη.

Δίκη Ελένης Τοπαλούδη: «Δεν θα δεχθώ μείωση της ποινής. Θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης»

«Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή», δήλωσε η Κυριακή Τοπαλούδη.

«Παρακαλώ πολύ όλους να βγάλουν τον όρο ισόβια. Στις δέκα ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση οι δολοφόνοι μπορούν να ασκήσουν έφεση για να πάρουν ελαφρυντικά. Light δολοφονία δεν υπάρχει. Καρδιοεγκεφαλικές κακώσεις light στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό κατά τον βιασμό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Προσβάλλω με τον όρο αυτό και τα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω», συμπλήρωσε.

Η Κυριακή Τοπαλούδη, τέλος δήλωσε: «Δεν θα δεχθώ μείωση της ποινής. Θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης».

Στο πλευρό της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη βρέθηκε και η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, όπως και όλες οι μητέρες που έχασαν με αυτόν τον τρόπο τις κόρες τους και ζητούν αυστηρότερες ποινές για να μην τολμήσει κανείς να κάνει ξανά κάτι τέτοιο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News