Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα και ο δείκτης θετικότητας στα νησιά. Η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται διαρκώς με τους ειδικούς να ανησυχούν για το τέταρτο κύμα που πιέζει όλο και περισσότερο το σύστημα υγείας. Τα κρούσματα και ο δείκτης θετικότητας στα νησιά είναι η κύρια ανησυχία των επιστημών την στιγμή που πολλές περιφέρειες βρίσκονται στο κόκκινο.

Ο δείκτης θετικότητας στα νησιά και την επαρχία

Συγκεκριμένα, η κατάσταση στην Κρήτη έχει κριθεί ιδιαίτερα δύσκολη με περισσότερους από 200 ασθενείς να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ του νησιού οι οποίες ασφυκτιούν. Από τους νομούς της Κρήτης μόνο ο νομός Λασιθίου δεν βρίσκεται σε καθεστώς mini lockdown με το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο να έχουν τεθεί υπό περιοριστικά μέτρα.

Ταυτόχρονα, περισσότερες από 45 περιφέρειες της Ελλάδας παρουσιάζουν καθημερινά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Ενδεικτικά, μερικές από τις επαρχίες που βρίσκονται στο κόκκινο παρουσιάζοντας ρεκόρ κρουσμάτων είναι οι Μεσσηνία (96 κρούσματα), Ρόδος (94) κρούσματα, Εύβοια (81), Ηλεία (71), Καβάλα (90), Κοζάνη (69).

Το ποσοστό θετικότητας των εργαστηριακών τεστ την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε στο 3,64% από 3,05% που ήταν μία εβδομάδα πριν. Ταυτόχρονα, πάνω από το 4% που είναι το όριο συναγερμού ήταν η θετικότητα σε Νάξο (9,6%), Μύκονο (6,04%), Πάρο (5,78%), Χανιά (4,59%), Θεσπρωτία (4,57%), Ηράκλειο (4,13%) και Τήνο (4,09%) σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News