Απελάθηκε ο Τζόκοβιτς απ’ την Αυστραλία, μετά από απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι μένει εκτός Australian Open, για το οποίο να σημειώσουμε ότι είχε γίνει ήδη η κλήρωση και θα γίνουν ανακατατάξεις για πρώτη φορά. Μένει να δούμε εάν οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς θα προσφύγουν ξανά στη Δικαιοσύνη με την ελπίδα να αλλάξει κάτι.

Ο υπουργός Άλεξ Χοκ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι αποφασίστηκε η εκ νέου ακύρωση της visa του νο1 τενίστα στον κόσμο, για λόγους «υγείας και τάξης», βάσει «δημοσίου συμφέροντος». 

Παράλληλα, σημειώνει ότι η απόφαση ήρθε έπειτα από προσεκτική εξέταση των πληροφοριών που έλαβε απ’ το υπουργείο Εσωτερικών, την υπηρεσία των συνόρων και τον ίδιο τον Τζόκοβιτς.

Σήμερα άσκησα την εξουσία μου υπό τον νόμο για τη μετανάστευση να ακυρώσω τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και τάξης, στη βάση αυτού που ήταν προς το δημόσιο συμφέρον. Η απόφαση αυτή ακολουθεί τις εντολές του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου και αναιρεί την προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους νομιμότητας. Λαμβάνοντας αυτή την απόφαση, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχε το υπουργείο Εσωτερικών, η υπηρεσία των συνόρων και ο κ. Τζόκοβιτς. Η Κυβέρνηση Μόρισον είναι αποφασιστικά αφοσιωμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού

Απελάθηκε ο Τζόκοβιτς- Πότε θα μπορεί να ξαναπάρει visa για τη χώρα;

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, η απόφαση για ακύρωση σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς δεν θα μπορεί να πάρει visa για την Αυστραλία για τρία χρόνια. Εξαιρούνται μόνο «συγκεκριμένες» περιπτώσεις, που περιλαμβάνουν περιστάσεις που «επηρεάζουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας» ή «συμπονετικές ή πειστικές» συνθήκες που επηρεάζουν τα συμφέροντα «πολίτη της χώρας, μόνιμου κατοίκου της Αυστραλίας ή πολίτη της Νέας Ζηλανδίας που πληροί τις προϋποθέσεις».

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς όλα δείχνουν ότι θα προσφύγουν ξανά στη δικαιοσύνη, για τη δεύτερη ακύρωση της visa, ελπίζοντας η υπόθεση να εξεταστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και να μπορέσει ο Νόλε να αγωνιστεί. Ωστόσο, δεν έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση, μόνο να κάνουν ένσταση και να την αμφισβητήσουν.

Πριν από μερικές μέρες, δικαστήριο της Αυστραλίας είχε αποφανθεί υπέρ του τενίστα, ωστόσο, η νέα απόφαση της Κυβέρνησης ακυρώνει αυτή την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Η παραδοχή που είχε προηγηθεί απ’ τον Τζόκοβιτς ότι “έσπασε” την καραντίνα του: Νόβακ Τζόκοβιτς: Παραδέχθηκε ότι έσπασε την καραντίνα αφού βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό – Όσα αποκάλυψε ο τενίστας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News