Να παραπεμφθεί σε δίκη για 3 κακουργήματα προτείνει η εισαγγελέας για τον Φιλιππίδη, κρίνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ενοχής. Η τελική απόφαση θα ληφθεί απ’ το δικαστικό συμβούλιο.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελικός λειτουργός ζητά με πρότασή της στο δικαστικό συμβούλιο την παραπομπή του ηθοποιού σε δίκη για τις πράξεις του βιασμού και της απόπειρας βιασμού σε βάρος τριών γυναικών.

Όσα κατέθεσε ο κατηγορούμενος δεν έπεισαν την εισαγγελία, η οποία έκρινε πως υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για τις συγκεκριμένες πράξεις. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει στην πρότασή της πως «και τα τρία θύματα καταγγέλλουν  πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας».

Θυμίζουμε ότι απ’ τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, τελικά του ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις: Η πρώτη αφορά σε βιασμό κατά εξακολούθηση που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μας ενδιαφέρει καθόλου η καθημερινότητα του κ. Φιλιππίδη στη φυλακή

Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια κατηγορούμενος, είχε αρνηθεί τα αδικήματα που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς» και για «μανία εκδίκησης» προς το πρόσωπό του.

Στο μεταξύ, την Τρίτη έγινε γνωστό πως πως η εισαγγελέας πρότεινε εδώλιο για τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη και για τις τέσσερις υποθέσεις βιασμού που τον έχουν οδηγήσει στη φυλακή. Αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να παραπεμφθεί σε δίκη ο Δ. Λιγνάδης ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για το σύνολο των καταγγελιών σε βάρος του για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος και ανηλίκων θυμάτων.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News