Μεταφέρεται ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς, καθώς “πέφτει” το Μεγάλο Σάββατο και βάσει νόμου μετατίθεται στην πρώτη εργάσιμη ημέρα, η οποία είναι η Τρίτη του Πάσχα.

Σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 14 του Ν. 4468/2017, ως μέρα υποχρεωτικής αργίας, η Πρωτομαγιά πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη εργάσιμη ημέρα στην περίπτωση που συμπίπτει με Κυριακή, με ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η πρώτη εργάσιμη ημέρα φέτος είναι η 4η Μαΐου.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε και απ’ την ΓΣΕΕ, η οποία δήλωσε επίσημα ότι, σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκηρύχθηκε 24ωρη Πανελλαδική Απεργίας για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 4 Μαΐου.

Τα καλύτερα μέρη για Πρωτομαγιά στην Αθήνα | Photos

Μεταφέρεται ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς-
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τρίτη 4 Μαΐου, ώστε η εργατική τάξη να αποτίσει φόρο τιμής στην ιστορία, στους αγώνες και στους νεκρούς της.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βιώνει τα τραγικά προβλήματα της πανδημίας, οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δυσμενείς αλλαγές στο εργασιακό τοπίο, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμη και το οκτάωρο, κάνουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα ακόμη πιο μεγάλα. Τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιπαλέψουν και να ακυρώσουν κάθε πολιτική που στοχεύει στα εργασιακά δικαιώματα και αν απαιτηθεί η ΓΣΕΕ θα εκτιμήσει το ενδεχόμενο και νέων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής και η αξιοπρέπεια στην εργασία βρίσκονται στην προμετωπίδα των αγώνων μας. 

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
Τιμούμε τους νεκρούς και τους αγώνες της εργατικής τάξης!!
Δεν είναι αργία, είναι Απεργία!»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News