Ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια απ’ την 1η Φεβρουαρίου, όπως ανακοινώθηκε επίσημα απ’ την Κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων και συγκεκριμένα είπε ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα ανοίξει τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Σχετικά με τις “κόκκινες” περιοχές, εξήγησε ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση.

 Ωστόσο, τα Λύκεια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές. 

Πώς ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια;

Μετά από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, όπως και τα ειδικά σχολεία, επιστρέφουν στις τάξεις και οι μαθητές όλων των τύπων Λυκείων με τα παρακάτω μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση της μάσκας
  • Διαφορετικά διαλείμματα
  • Χρήση αντισηπτικών
  • Τακτικοί αερισμοί των χώρων
  • Σχολικοί εορτασμοί με μέτρα

Ποια μέτρα παρατείνονται και τι αλλάζει

Τα υφιστάμενα μέτρα παρατείνονται για ακόμα μια εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθεί να υφίσταται η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00, η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού καθώς και η χρήση SMS.

Για τα ταξί, πλέον επιτρέπονται 2 επιβαίνοντες εκτός του οδηγού.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι οι φοιτητές που νοικιάζουν σπίτια σε άλλες πόλεις μπορούν να μετακινηθούν για 72 ώρες εκτός του νομού τους, προκειμένου να πάνε να ξενοικιάσουν.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε το άνοιγμα των καταστημάτων ΟΠΑΠ απ’ τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News