Έφεση απ’ τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στην δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν.

Δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της δίκης, ο καταδικασθείς καταθέτει έφεση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει ο Alpha. 

Έφεση απ’ τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο καταδικασθείς σε ισόβια δολοφόνος και ο δικηγόρος του αποφάσισαν να αμφισβητήσουν την ετυμηγορία στηριζόμενοι πάνω σε τρεις άξονες:

  • για απόρριψη του ισχυρισμού του βρασμού ψυχικής ορμής
  • για ένσταση για την αποβολή της μάρτυρα, Ελένης Μυλωνοπούλου
  • για την απόρριψη ελαφρυντικών περιστάσεων

Σύμφωνα με τον νόμο, υπάρχει το περιθώριο 10 ημερών ώστε να καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, το δικαστήριο κήρυξε τον 34χρονο ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωσης ζώου συντροφιάς, καθώς και για τα πλημμελήματα της ψευδής καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Γιατί τα ισόβια δεν είναι ισόβια;

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Καρολάιν και 11,5 χρόνια για τη θανάτωση του σκύλου τους και τις λοιπές κατηγορίες. Του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Το δικαστήριο με την απόφασή του απέρριψε κάθε ισχυρισμό του πιλότου περί βρασμού ψυχικής οργής.

«100 φορές να γύριζα το χρόνο πίσω, 100 φορές θα διάλεγα την Καρολάιν»: Τι υποστήριξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στην απολογία του;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News