Συνεχίζεται η διάθεση των δωρεάν self test για ακόμη μια εβδομάδα με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να προτρέπουν τους πολίτες να προμηθευτούν τα self test που δικαιούνται. Στόχος είναι η καλύτερη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και η αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού την περίοδο των εορτών. Τα self test μπορούν οι πολίτες να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία από τις 13/12/2021 έως τις 18/12/2021 και ώρα 17.00.

Νέα Μέτρα: Ποιοι πολίτες θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από την Δευτέρα 13/12;

Δωρεάν self test για μια εβδομάδα

Η διάθεση των self test θα γίνεται κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι στα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Οι ενήλικοι πολίτες, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία της χώρας, ενώ δικαιούνται ένα μόνο self test.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αν και δεν είναι υποχρεωτικό, οι πολίτες, εμβολιασμένοι και μη, καλούνται να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 18/12, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και την κυκλοφορία του ιού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Εμβολιασμός παιδιών για τον κορονοϊό: 19 ερωτοαπαντήσεις με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News