Ελαφρυντικά αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον αξιωματικό που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος.

Η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα ξεκίνησε εκ νέου στις 8 Ιουνίου προκειμένου το Εφετείο της Λαμίας να κρίνει αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και εάν ο ειδικός φρουρός θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αποφυλακιστεί.

13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας κυκλοφορεί ελεύθερος.

Με ψήφους 4-3 του αναγνωρίστηκε το κρίσιμο ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου κι έτσι η ποινή του από ισόβια πρωτοδίκως έμεινε στα 13 χρόνια κάθειρξη. 

Με το συγκεκριμένο ελαφρυντικό είχαν «σπάσει» τον Ιούλιο του 2019 τα ισόβια για τον Κορκονέα που βρέθηκε εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξη. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2008

Ήταν Σάββατο 6 Δεκεμβρίου του 2008. Λίγο μετά τις 21:00, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Βαλτετσίου, η παρέα διαπληκτίζεται με δυο αστυνομικούς. Ένα παιδί έπεσε νεκρό στα Εξάρχεια από σφαίρα ένστολου κι έχασε το χαμόγελό του για πάντα. Το περιπολικό, στο οποίο επέβαιναν οι ειδικοί φρουροί, Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, απομακρύνεται και ενημερώνει το κέντρο της ΓΑΔΑ για το συμβάν.

Έπειτα, το χάος ξέσπασε σε ολόκληρη την χώρα. Πορείες διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν το ίδιο βράδυ του φόνου και την επομένη, στην Αθήνα αλλά και σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Από τότε κάθε χρόνο τιμάμε την μνήμη του με αυτόν τον τρόπο, ο δολοφόνος του, όμως, για άλλη μία φορά αφέθηκε ελεύθερος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News