Η εφημερίδα το Πρώτο Θέμα έφερα στα φώτα της δημοσιότητας φωτογραφικά ντοκουμέντα από κάμερες κυκλοφορίας για τον θανάσιμο τραυματισμό της Δήμητρας της Λέσβου. 

Η Δήμητρα της Λέσβου γνώρισε τραγικό θάνατο με μια δύσκολη ζωή. Πρόκειται για την ιστορία ενός βασανισμένου ανθρώπου, από την φτώχεια και τα ψυχοφάρμακα της παιδικής ηλικίας στην αποδοχή αλλά και την κακοποίηση που έδειξε για άλλη μια φορά πόσο σκληρή είναι η κοινωνία απέναντι στο διαφορετικό.

Η 64χρονη Δήμητρα σκοτώθηκε και εγκαταλείφθηκε αβοήθητη τον περασμένο Απρίλιο στην παραλιακή, στο Φαληρικό Δέλτα, και οι εκθέσεις που συνέταξαν οι πραγματογνώμονες ρίχνουν φως στις συνθήκες του τροχαίου, ενώ σύντομα ολοκληρώνεται και η δικογραφία. 

Δήμητρα της Λέσβου: φωτογραφικά ντοκουμέντα και λεπτομέρειες για το τροχαίο βρέθηκαν στο φως της δημοσιότητας

Τα υπομνήματα υπογράφουν ο μηχανολόγος μηχανικός κ. Φίλιππος Μπρέζας που έχει διοριστεί από την τροχαία Καλλιθέας και ο πραγματογνώμονας – τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, Αναστάσιος Δέδες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πραγματογνώμονες κατάφεραν να ακολουθήσουν τις κινήσεις του 84χρονου οδηγού της μαύρης Mercedes, που αφού παρέσυρε την Δήμητρα, την εγκατέλειψε και περίπου δύο χιλιόμετρα παρακάτω στάθμευσε το όχημα, ξεκόλλησε υπολείμματα ρούχων της Δήμητρας και τα πέταξε στο πεζοδρόμιο.

Ο κ. Δέδες κάνει λόγω για  «ενέργεια δόλια και κατακριτέα» εκ μέρους του ηλικιωμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός είχε δίπλωμα τριετίας που έληξε στις αρχές Ιουνίου ενώ το ανασφάλιστο όχημα ήταν στο όνομα της συζύγου του. Η τροχαία ενημερώθηκε από την ιδιοκτήτρια του οχήματος ότι ο οδηγός βρισκόταν στην Κλινική Μεσόγειος.

Δήμητρα της Λέσβου φωτογραφικά ντοκουμέντα

Η Τροχαία, στην έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε, περιγράφει λεπτομερώς το τροχαίο στις 5:10 τα ξημερώματα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η Δήμητρα της Λέσβου αργοπέθαινε για πάνω από δύο ώρες αβοήθητη, στην άκρη της Ποσειδώνος. Η Τροχαία ενημερώθηκε για το τροχαίο μετά τις 7 π.μ.

Να θυμίσουμε πως η Δήμητρα είχε εξαφανιστεί από το Δρομοκαΐτειο στις 6 Απριλίου και στις 9 του μήνα η σορός της εντοπίστηκε στο Φαληρικό Δέλτα χωρίς να ταυτοποιηθεί

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News