Με την κατάθεση της δεύτερης ιατροδικαστού, Σουλτάνας Μαυριανού, συνεχίστηκε σήμερα, 26/11, η δεύτερη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η οποία έδωσε περισσότερο φως στο σκηνικό θανάτου στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος στην Ομόνοια τον Σεπτέμβριο του 2018. Στο δικαστήριο βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα, για να συμπαρασταθεί στα μέλη της οικογένειας του 33χρονου.

Η ιατροδικαστής η οποία μαζί με τον Νίκο Καλόγρηα συνέταξε την ιατροδικαστική έκθεση για τις συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ανέφερε πως η αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου ήταν οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου. Αυτές οι αλλοιώσεις ήταν το αποτέλεσμα των κακώσεων που είχε υποστεί ο Ζακ Κωστόπουλος κατά την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος.

Η δεύτερη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο συνεχίζεται με την ιατροδικαστή Σουλτάνα Μαυριανού

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ψάξαμε όλα τα πράγματα ένα προς ένα. Η αιτία θανάτου δεν ήταν σαφής και προχωρήσαμε σε περαιτέρω έρευνα, λήψη βιολογικών υλικών για να διαπιστώσουμε αιτία θανάτου. Τα τραύματα ήταν πολλά, αλλά από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο. Για επιβεβαίωση στείλαμε υλικό στα εργαστήρια Θεσσαλονίκη. Εφόσον δεν είχαμε καμία άλλη αιτία, δεν υπήρχε κάτι, καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, δεν διαπιστώθηκε κάποια προγενέστερη ασθένεια που να συνέβαλε στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, και εκείνη στο ήπαρ σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τον θάνατό του. Συγκεκριμένα κατέθεσε: «Υπήρχε μια βαριά ηπατική βλάβη που τη βλέπουμε σε αρκετούς ανθρώπους. Δεν αποτελεί καν αιτία θανάτου. Δεν είχε προηγηθεί κάποια νοσηλεία που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο λόγω ρήξης. Μπορεί να προκληθεί από χρόνια χρήση φαρμάκων ή κάποια ασθένεια που έχει περάσει».

«Δεν γνωρίζω αν εκείνη την ημέρα είχε βαμμένα νύχια ή φορούσε eye liner. Του άρεσε να είναι πολύχρωμος. Θεώρησαν ότι δεν αξίζει να ζει». Για ρατσιστικό έγκλημα μιλά η οικογένεια του Ζακ στη δίκη για τη δολοφονία του

Πολιτική Αγωγή: Βρήκατε κάποιο εύρημα που να σας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιο νόσημα υπεύθυνο για το θάνατο του;

Ιατροδικαστής: Όχι. Αυτό τουλάχιστον απέδειξαν οι εξετάσεις. Δεν μπορούμε να μιλούμε θεωρητικά. Απαντάμε με βάση τα ευρήματα. Ούτε αποκρύψαμε κάτι ούτε τίποτα. Όλα είναι υπογεγραμμένα και μπορούν να ερωτηθούν ξεχωριστά ο κάθε επιστήμονας που υπογράφει.

Επιπλέον, στην κατάθεσή της η κυρία Μαριανού, ανέφερε ότι η ιστολογική εξέταση δεν έδειξε κάποια βλάβη στην καρδιά του 33χρονου. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ισχαιμικό επεισόδιο να είχε ξεκινήσει ενώ ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν μέσα στο κοσμηματοπωλείο.

Υπεράσπιση: Το στρες είναι η φυσική η ψυχολογική δύναμη που διαταράσσει ισορροπία. Οι εργώδεις προσπάθειες του θανόντος πριν τα χτυπήματα, όταν προσπαθούσε να βγει από το μαγαζί, εντάσσεται σε αυτό που λέτε στρες; Όταν σήκωνε τον πυροσβεστήρα των έξι κιλών, όταν χτυπάει την πόρτα να βγει… μπορείτε να αποκλείσετε το επεισόδιο να ξεκίνησε εκείνη τη στιγμή;

Μάρτυρας: Όχι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News