Συνεχίστηκε σήμερα, 30/5, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη για τον πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας, ο οποίος δικάζεται για το βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του, η οποία ήταν τότε 11-12 χρονών. Συγκεκριμένα, η αθλήτρια επανεξετάστηκε, κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να απαντήσει σε συμπληρωματικές ερωτήσεις της έδρας σχετικά με τον καταγγελλόμενο βιασμό. 

Μετά από την δίωρη εξέτασή της, η αθλήτρια, έντονα φορτισμένη από τη διαδικασία, βγήκε από την δικαστική αίθουσα και ξέσπασε σε λυγμούς, με την οικογένειά της και τους φίλους της να την παρηγορούν.

Κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής εξέτασης της καταγγέλλουσας αθλήτριας, ο συνήγορος του 39χρονου, Θεόδωρος Μαντάς αποχώρησε από την αίθουσα με αφορμή δυσμενή σχόλια στο διαδίκτυο, όπως «το δικαστήριο εξοντώνει τα θύματα του βιασμού» και «η υπεράσπιση έχει τη συνήθη επιθετική και απαξιωτική στάση προς την καταγγέλλουσα». Όπως ανέφερε ο κ. Μαντάς «θα αποχωρήσω από την δίκη καθόλη τη διάρκεια της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για να μην ξαναδώ τα αίσχη στο διαδίκτυο. Θα οριστικοποιήσω στα επόμενα στάδια της δίκης αν θα αποχωρήσω οριστικά από τη διαδικασία ή όχι».

Δίκη προπονητή Ιστιοπλοΐας: «Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι υπήρχε βιασμός» – Όσα κατέθεσε συναθλήτρια της Αμαλίας. Γιατί επανεξετάζονται οι γονείς της;

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: Όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες υπεράσπισης

Στη συνέχεια, στο δικαστήριο κατέθεσαν δύο μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου, οι οποίοι διετέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Ωρωπού, όπου εργαζόταν ο κατηγορούμενος.

«Ενημερώθηκα από τις ειδήσεις για την ύπαρξη καταγγελίας. Ουδέποτε είχε πέσει στην αντίληψή μου κάτι σχετικό, ούτε είχε υπάρξει ενημέρωση για τους λόγους απομάκρυνσης του προπονητή. Τους είχα δει να κάνουν βόλτα στην παραλία. Είχαν σχέση, κυκλοφορούσαν σαν ζευγαράκι», είπε ο πρώην γραμματέας του δ.σ., ισχυρισμοί που έρχονται σε αντίθεση με όσα έχει υποστηρίξει ο πατέρας της καταγγέλλουσας, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει στην κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο μαρτύρων.

«Με κάλεσαν τηλεφωνικά και μου είπαν ότι ο προπονητής πρέπει να φύγει γιατί κάτι έγινε με τον πατέρα της καταγγέλλουσας. Στις φήμες στηριζόμενος θεώρησα ότι υπήρξε ζήτημα στη σχέση πεθερού – γαμπρού και δεν ρώτησα λεπτομέρειες», ανέφερε ο μάρτυρας υπεράσπισης, ενώ αντίθετα ο πατέρας της αθλήτριας συνέχισε να υποστηρίζει ότι όλοι στον όμιλο ήταν ενήμεροι για ό,τι είχε συμβεί.

Δίκη προπονητή Ιστιοπλοΐας: «Είχε στενές σχέσεις με τον κατηγορούμενο» – Όσα κατέθεσε η παιδική φίλη της 21χρονης

Εισαγγελέας: Επαναλαμβάνετε ότι ήταν ενήμεροι μέσω άλλου μέλους και από συμβούλιο;

Πατέρας: Ναι. Ήταν όλοι τους ενήμεροι, από τον Τ. αρχικά και μια εβδομάδα μετά στο συμβούλιο.

Μάρτυρας: Όχι δεν ισχύει και υπάρχει βιβλίο καταγραφής. Το διοικητικό συμβούλιο έγινε για την έλευση νέου προπονητή.

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε τότε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι. Ουδέποτε ενημερωθήκαμε.

Εισαγγελέας: Άρα προκύπτει από τα έγγραφα αν έγινε συμβούλιο…

Πατέρας: Καμιά φορά το έφερνε το βιβλίο καταγραφής, άλλοτε έγραφε σε χαρτιά… γενικά ήταν ανοργάνωτος… όταν ήταν νηφάλιος..

Εισαγγελέας: Ε, τώρα το χαλάτε όμως…

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη (09.06.2022) με την απολογία του κατηγορούμενου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News