Ξεκίνησε η δίκη του ντράμερ στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας με την κατάθεση της μητέρας της ανήλικης, στην οποία φέρεται να ασέλγησε το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013, ο 69χρονος μουσικός, Γιώργος Γιαννόπουλος.

Στο εδώλιο κάθισε ο 69χρονος πρώην ντράμερ του συγκροτήματος Πυξ Λαξ, ο οποίος κρατείται στις φυλακές από τον περασμένο Μάιο για άλλη δικογραφία που περιλαμβάνει καταγγελίες τεσσάρων ακόμη γυναικών για ασελγείς πράξεις σε βάρος τους ενώ ήταν ανήλικες.

Ο ντράμερ των Πυξ Λαξ, Γιώργος Γιαννόπουλος, καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανήλικης

Δίκη ντράμερ: Όσα κατέθεσε η μητέρα της ανήλικης

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας, η οποία με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε όλα όσα βίωσε η κόρη της από τον 69χρονο.

Όλα ξεκίνησαν το Πάσχα του 2013 όταν άκουσε τον πατέρα μιας άλλης ανήλικης να της ζητάει να μην επισκεφθεί ξανά το σπίτι του κατηγορούμενου στον Ωρωπό. Όπως είπε, οι γονείς του παιδιού της είπαν ότι η κόρη τους, τους ανέφερε πως ο μουσικός της είχε ζητήσει να κατεβάσει τα ρούχα της και να του δείξει το σώμα της. Συγκεκριμένα κατέθεσε:

«Το Πάσχα του 2013 είχαμε πάει στο εξοχικό μας στον Ωρωπό. Τότε η κόρη μου ήταν 8 ετών. Τη Δευτέρα του Πάσχα, όταν εγώ είχα επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύζυγός μου άκουσε τον πατέρα του άλλου κοριτσιού να φωνάζει στο παιδί να φύγει από το σπίτι του κατηγορούμενου» είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Αυτό το περιστατικό με θορύβησε. Επανέφερα στη μνήμη μου κάτι που μου είχε πει η κόρη μου: «Μαμά ο κ. Γιώργος του αρέσει να του γαργαλάνε τη κοιλίτσα». Δεν ήθελα να πονηρευτώ. Ήταν ένας άνθρωπος φιλικός σαν όλους τους άλλους έπαιζε μαζί με τα παιδιά. Αυτό βέβαια σε ένα υπερβολικό βαθμό. Θυμήθηκα ότι σε ένα κάμπινγκ που μας είχε καλέσει έπαιζε με όλα τα παιδιά. Ήταν όλα δίπλα του σαν μελισσούλες…».

Συνεχίζοντας η μητέρα της ανήλικης κατέθεσε: «Ρώτησα την κόρη μου τι ακριβώς εννοούσε με αυτό που είχε πει. Άρχισε να μου αναπτύσσει μια κατάσταση που μου έφυγαν τα πόδια. Μου είπε ότι είχε βάλλει το χέρι του στα γεννητικά της όργανα και ότι έβαλε το χέρι της να πιάσει τα δικά του. Σοκαρίστηκα, σκέφτηκα να επικοινωνήσω με το πατέρα της και τη μητέρα της άλλης κοπέλας να πάμε στην αστυνομία (….) Πήρα τηλέφωνο στην υπηρεσία ανηλίκων και μου είπαν ότι έχουν υπάλληλο που είναι εξειδικευμένος να παίρνει καταθέσεις από ανήλικα για τέτοιες περιπτώσεις. Στη πορεία η μητέρα της άλλης ανήλικης άρχισε να μου τα μασάει. Μου έλεγε ότι δεν θα πάει στην αστυνομία, ότι το παιδί της θα εκτεθεί. Εγώ σκέφτηκα τότε ότι δε γνωρίζει πως γίνονται αυτά τα πράγματα».

10 οι καταγγελίες σε βάρος του πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ – Οι καταθέσεις των θυμάτων

Μάλιστα, όπως ανέφερε η μάρτυρας η ίδια δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κατηγορούμενο, ο οποίος της είπε: «Τι πας να κάνεις; Θα κλείσουνε σπίτια, θα με πας στην αστυνομία;» Η μάρτυρας ανέφερε πως μετέβη με τη κόρη της στη ΓΑΔΑ όπου και το παιδί εξετάστηκε από ειδικό και κρίθηκε ικανό να καταθέσει.

«Η κόρη μου έδωσε όμως και άλλες λεπτομερές στις αρχές. Σε δεύτερη φάση εξετάστηκα και εγώ σαν μάρτυρας. Ήταν για μένα μια οδυνηρή εμπειρία. Έδωσα την κατάθεσή και η επόμενη σκέψη μου ήταν τα θα κάνω με το παιδί μου. Είχε εκδηλώσει νυχτερινή ούρηση. Σκέφτηκα ότι πρέπει να τη πάω σε ειδικό. Ένιωθε ντροπή. Το παιδί μου είπε ότι κάθονταν μαζί του στο τραπέζι έξω στην αυλή και της έδειχνε ο κατηγορούμενος στο υπολογιστή ταινίες και συναυλίες των Πυξ Λαξ. Της αποσπούσε τη προσοχή με αποτέλεσμα το παιδί να μη καταλαβαίνει τι είναι αυτό που της κάνει. Το παιδάκι που να ξέρει ότι ο οικογενειακός μας φίλος δεν πρέπει να την πιάνει έτσι. Σιγά – σιγά το παιδί απελευθερώθηκε από τα ενοχικά συναισθήματα που είχε. Μπορεί να μην βιάστηκε αλλά βιάστηκε το αίσθημα εμπιστοσύνης στους μεγάλους ανθρώπους. Η κόρη μου δεν έζησε φυσιολογική ζωή. Γιατί υπήρξε ένας άνθρωπος που βρέθηκε να ασκήσει τα πιο διαστροφικά του χαρακτηριστικά πάνω της».

Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμη πως ο κατηγορούμενος έβαζε την κόρη της στα πόδια του στο τραπέζι της αυλής του σπιτιού του. «Εγώ δεν έβλεπα κάτω από το μακρύ τραπεζομάντηλο. Τι γίνονταν κάτω από το τραπέζι… Εγώ περνώντας μπορούσα να δω το παιδί μου από τη μέση και πάνω. Της έδειχνε μια ταινία. Δε θα μπορούσα να σκεφτώ ότι κάτω από τα τραπέζι τα χέρια του θα ήταν μέσα στο εσώρουχο της….».

Να τονίσουμε πως πριν ξεκινήσει η δίκη, ο κατηγορούμενος μέσω του δικηγόρου του ζήτησε τον ορισμό πραγματογνώμονα, ο οποίος θα τον εξετάσει προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι παιδόφιλος.

Η δίκη συνεχίζεται.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News