Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίστηκε με την κατάθεση της φίλης και συναδέλφου μιας απ’ τις τρεις ηθοποιούς που τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλική βία. Η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα έχει δηλώσει πως της επιτέθηκε στο καμαρίνι του το 2010.

Στην σημερινή πρώτη συνεδρίαση, μετά την διακοπή της διαδικασίας στα τέλη Ιουλίου, στο βήμα ανέβηκε στενή φίλη της δεύτερης καταγγέλλουσας.

Όπως είπε η μάρτυρας, η φίλη της είχε ενθουσιαστεί στην προοπτική να κάνει αντικατάσταση στην παράσταση «Μπακαλόγατος», όμως μετά το ραντεβού με τον κατηγορούμενο ηθοποιό την είχε δει φοβερά αναστατωμένη.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε η μάρτυρας, λίγη μόνο ώρα μετά την επίθεση που φέρεται να είχε κάνει στην φίλη της ο Πέτρος Φιλιππίδης και ενώ το φερόμενο ως θύμα της είχε εξιστορήσει τι είχε συμβεί μέσα στο καμαρίνι του ηθοποιού, είδε το μήνυμα που έστειλε ο κατηγορούμενος στην φίλη της: «Ήταν παρά πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά», περιέγραψε η μάρτυρας.

Όταν της ζητήθηκε να εξηγήσει τι ακριβώς της μεταφέρθηκε, η μάρτυρας ανέφερε: «Μου είπε ότι την ακινητοποίησε στη γωνία σε ένα καναπέ στο καμαρίνι του. Ήταν γυμνός από πάνω, κατέβασε το παντελόνι του, άνοιξε τα πόδια της, προσπάθησε να διεισδύσει, ενώ εκείνη αρνιόταν και προσπάθησε να φύγει. Αυτό συνέχισε και κάποια στιγμή της είπε ‘αν φύγεις θα σε καταστρέψω’, ξεκλείδωσε την πόρτα και εκείνη έφυγε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η μάρτυρας είπε πως δεν σκέφτηκε να προτείνει στην φίλη της να καταγγείλει τον θιασάρχη καθώς «ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος…δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου».

Η μάρτυρας, όπως κατέθεσε, έξι χρόνια μετά από όσα έγιναν με την συνάδελφο και φίλη της, συνεργάστηκε με τον κατηγορούμενο στην παράσταση «ο Θάνατος του εμποράκου», συνεργασία που χαρακτήρισε «πολύ καλή».

Δίκη Φιλιππίδη: «Την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό». Όσα κατέθεσε φίλος της πρώτης καταγγέλλουσας

  • Εισαγγελέας: Μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό στη φίλη σας, συνεργαστήκατε μαζί του.
  • Μάρτυρας: Το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μη δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσο δύσκολα μπορεί να προδώσεις την αλληλεγγύη σου.
  • Εισαγγελέας: Την πήρατε να της το πείτε;
  • Μάρτυρας: Ναι την ενημέρωσα αμέσως. Μου είπε να πάω να δουλέψω, ότι θα είναι στο Εθνικό και επομένως θα είναι προστατευμένο το περιβάλλον.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο Παρασκευή 2/9.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News