Μετά από την διακοπή ενός μήνα, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Σήμερα 7/9, στην αίθουσα του δικαστηρίου κατέθεσε η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου, η οποία υποστήριξε ότι «Ο Πέτρος δεν είναι βιαστής».

Η σύζυγος του κατηγορούμενου δίνει τη δική της εκδοχή για τις τρεις καταγγέλλουσες, ενώ προχώρησε και σε αποκαλύψεις και για την προσωπική της ζωή.

Συγκεκριμένα κατέθεσε: «Δεν θα πω τι έχω πει με τον σύζυγο μου. Θα σας πω όμως ότι ο Πέτρος (Φιλιππίδης) δεν είναι βιαστής».

Σημείωσε, μάλιστα, πως πίσω από τις καταγγελίες υπάρχουν λόγοι διαπόμπευσης κι εκδίκησης.

«Τον Πέτρο τον αγαπάει ο κόσμος. Όλα έγιναν για να τον διαπομπεύσουν σαν άνθρωπο. Και για εκδίκηση από κάποιες γυναίκες που δεν κατάφεραν να πάρουν αυτό που θέλουν. Ένα ρόλο. Εδώ μέσα μιλάμε συνεχώς για ένα ρόλο.

Είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος. Έχει καταφέρει να είναι στις καρδιές των ανθρώπων. Τον κατέστρεψαν και τώρα θέλουν να τον πεθάνουν. Μαζί με αυτόν κατέστρεψαν και τη δική μου οικογένεια», είπε μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η Ελπίδα Νίνου ξέσπασε σε λυγμούς μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, ενώ μίλησε και για τις εξωσυζυγικές σχέσεις. Συγκεκριμένα είπε: «Είναι η προσωπική μου ζωή. Έχω περάσει πολύ δύσκολα αυτό τον καιρό. Με έχουν ξεφτιλίσει εμένα και τον Πέτρο. Είμαι μια γυναίκα που τίμησα την οικογένεια μου και φρόντισα το παιδί μου.

Σταμάτησα να δουλεύω. Όταν απέκτησα το παιδί μου, η ζωή μου άλλαξε. Η ζωή δεν είναι φωτογραφίες. Η ζωή είναι το παιδί μου. Ήμουν παρούσα. Το παιδί μου είναι εδώ από την αρχή και συμπαραστέκεται στη μάνα του και τον πατέρα του».

Όταν ρωτήθηκε για τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη, εκείνη ισχυρίστηκε ότι γνωρίζει μόνο τη γυναίκα που έκανε την καταγγελία για το 2008 και κατέθεσε ότι είχε εμμονή με τον σύζυγό της.

Δίκη Φιλιππίδη: «Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά», δήλωσε φίλη της μιας καταγγέλλουσας

Σύζυγος Πέτρου Φιλιππίδη – Κατάθεση: Τι είπε για την πρώτη καταγγέλλουσα;

«Την γνωρίζω την πρώτη καταγγέλλουσα από τη μητέρα της, την οποία πρότεινε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον σύζυγο μου για να την πάρει στη δουλειά. Του είχε πει ότι βρισκόταν σε κακοποιητική σχέση και μεγάλωνε ένα παιδί. Μέσα στα 6 χρόνια που δούλευαν μαζί γνώρισε και την κόρη της. Θυμάμαι ήταν μια κοπέλα παρεμβατική.

Π: Γιατί το λέτε αυτό;

Μ: Περιφερόταν στα καμαρίνια με την πρόφαση ότι θέλει να δει τη μητέρα της. Έρχονται τα παιδιά των ηθοποιών αλλά όχι κάθε μέρα. Δεν είναι τόπος συνάντησης. Είχα συζητήσει ότι αυτό ήταν ενοχλητικό. Εμένα δε μου μιλούσε καθόλου. Η μητέρα της την έβαζα κρυφά από την πίσω πόρτα ενώ ο σύζυγός μου είχα απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είχε σχέση με την παράσταση.

Όπως εξήγησε, το 2007 η μητέρα της καταγγέλλουσας ρώτησε τον Φιλιππίδη πού θα μπορούσε να σπουδάσει υποκριτική. «Της πρότεινε να πάει στη σχολή που θα δίδασκε εκείνος εκείνη τη χρόνια. Το κορίτσι πήγε για λίγους μήνες αλλά είχε ένα επεισόδιο με ένα συμμαθητή της» ανέφερε.

«Φιλική» χαρακτήρισε τη σχέση της με την μητέρα της καταγγέλλουσας. «Μιλάγαμε ανοιχτά για όλα τα θέματα. Είχαμε συζητήσει και για το σχέση της με το παιδί της», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι η κόρη της ήταν ένας άνθρωπος «ενοχλητικός».

Στη συνέχεια περιέγραψε ένα περιστατικό το καλοκαίρι του 2008, όταν βρισκόταν για διακοπές με τον σύζυγο της. «Ήμασταν διακοπές στην Κέρκυρα. Έβλεπα το όνομά της. Του λέω γιατί παίρνει; Μου λέει “δεν την ξέρεις; Είναι επίμονη, θα της μιλήσω”», είπε η μάρτυρας.

Για το πρώτο περιστατικό, ανέφερε: «Όταν ο Πέτρος χτύπησε, ήρθαν δυο φορές στο νοσοκομείο και μετά στο σπίτι είχε έρθει όλος ο θίασος. Όταν αποκαταστάθηκε η υγεία του ήταν πια Ιούνιος. Η περίοδος που καταγγέλλει το πρώτο περιστατικό» περιέγραψε και συνέχισε: «Αυτό το περιστατικό εγώ δεν το πιστεύω. Ήταν πολύ απασχολημένος για να πάει στη Θεατρική Εστία».

Π: Πείτε μας για το περιστατικό στο Bios…

Μ: Η καταγγέλλουσα έκανε τηλεφωνήματα.

Π: Μέχρι πότε γίνονταν τα τηλεφωνήματα;

Μ: Το 2008.

Π: Έχετε καταθέσει για άλλη παράσταση το 2011, μπορείτε να μας πείτε γι’ αυτό;

Μ: Κάθισε δίπλα μου η μητέρα της. Ήταν σε παράσταση του Μπιμπίλα. Μέχρι το 2010 έστελνε μηνύματα στον Πέτρο. Τα είχα δει. «Απάντησε μου», «γιατί δε μου μιλάς;».

Π: Είπατε για το 2008 προηγουμένως;

Μ: Το 2008 έπαιρνε τηλέφωνα.

Π: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τη μητέρα της;

Μ: Μου είπε πολλά. Άρχισε να φωνάζει. Της είπα γνωρίζεις τι συμβαίνει με το παιδί σου; Μετά από λίγες ημέρες ρώτησα το Μπιμπίλα αν έμαθε κάτι, είπε «τον έχω σαν πατέρα μου». Είπε και κάτι άλλο που δεν θέλω να το πω

Π: Τι είπε;

Μ: Ο Μπιμπίλας μου είπε «το παιδί είναι τρελό».

Π: Πείτε μου για το περιστατικό στο bios…

Μ: Είχαμε πάει να δούμε νέα πρόσωπα. Η καταγγέλλουσα ήταν στην άλλη πλευρά. Ήρθε κατευθείαν στον Πέτρο, τον αγκάλιασε και τον φίλησε. Εμένα με παραμέρισε και δε με χαιρέτησε καν.

Δίκη Φιλιππίδη: «Άνοιξε το παντελόνι του, την άρπαξε από το σβέρκο και την πίεσε» – Όσα κατέθεσε η φίλη της καταγγέλλουσας που έπεσε θύμα βιασμού στο αυτοκίνητο

Όλα όσα κατέθεσε για το περιστατικό στη βάπτιση

«Το 2009 η ταξιθέτρια του Μουσούρη βάφτιζε το παιδί της. Σε αυτό το τραπέζι μου μετέφεραν ότι είδαν στην τουαλέτα την πρώτη καταγγέλλουσα να κλαίει και να λέει: «Εγώ τον αγαπώ κι αυτός δε μου μιλάει».

Για το περιστατικό του 2020

«Είδα εγώ στο κοινό να βλέπει παραστάσεις την καταγγέλλουσα, μετά το 2010. Το 2020 πήγε στην πρεμιέρα του Πέτρου, τον χειροκρότησε, έκανε λαικ στην ανάρτηση για το θέατρο Μουσούρη. Τον Φεβρουάριο πήγε ο Μπιμπίλας να δει την παράσταση και έξω από το θέατρο βρισκόταν πάλι και η καταγγέλλουσα» ανέφερε η μάρτυρας και συμπλήρωσε: «Δεν είσαι υποχρεωμένος να δεις μια παράσταση ειδικά από έναν άνθρωπο που σου έχει κάνει αυτά, όπως λες».

Σχετικά με την δεύτερη καταγγέλλουσα είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι, όπως και για την τρίτη. «Δεν τις γνωρίζω. Δεν τις έχω δει ποτέ στο θέατρο. Γνωρίζω ότι το αυτοκίνητο μας έχει μαύρα καθίσματα και ανοίγει από μέσα», είπε.

Π: Γιατί το δικό σας σύζυγο; Τόσοι καλλιτέχνες υπάρχουν.

Μ: Ήταν εύκολος στόχος. Η δημοφιλία του Πέτρου ήταν μεγάλη. Καταστρέφοντας τον Πέτρο, τον εξαφανίζουμε. Εξαφανίζουμε και τη δουλειά του, θέλουμε να εξαφανίσουμε τη μνήμη του κόσμου και αλλάζουμε τα πράγματα στο θέατρο.

Εισαγγελέας: Είναι όλα ψέματα;

Μ: Ξέρω ότι ο άντρας δεν είναι βιαστής. Είναι αθώος.

Η κατάθεσή της κ. Νίνου συνεχίζεται.

Δίκη Φιλιππίδη: «Την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό». Όσα κατέθεσε φίλος της πρώτης καταγγέλλουσας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News