Την Δευτέρα, 27/6, πρόκειται να απολογηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων κι ενός νεαρού άνδρα. Σήμερα, 24/6, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις και οι εξετάσεις των μαρτύρων μετά από 4 ολόκληρους μήνες.

Κατά την σημερινή διαδικασία που έλαβε χώρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών κατέθεσαν οι τελευταίοι μάρτυρες της υπόθεσης, τους οποίους υπέδειξε ο κατηγορούμενος προς υπεράσπισή του.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε μία πρώην σύντροφος του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, η οποία διατηρούσε μαζί του σχέση επί τέσσερα έτη.

Δίκη Λιγνάδη: Ένταση κατά την εξέταση του Νίκου Σ. από τον Κούγια – Η σύλληψη κατά τη διάρκεια της δίκης

Πότε είναι η απολογία του Λιγνάδη; Όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες

«Τα τέσσερα χρόνια που είχαμε σχέση, ήταν πολύ χαρούμενα και δεν είχα υποστεί λεκτική ή σωματική βία. Μου φέρθηκε με μεγάλη τρυφερότητα και δεν είχα δει κανένα στοιχείο κακό και βίας. Χωρίσαμε φιλικά και όλα αυτά τα χρόνια η συμπεριφορά του ήταν άψογη» ανέφερε η πρώην σύντροφος του, προσθέτοντας ότι ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου «δεν είχε ποτέ προβλήματα με συναδέλφους του, είχε καλή συμπεριφορά. Υπήρχαν αντιπαλότητες βέβαια. Παλαιότερες σχέσεις του με πίκρα, συνάδελφοι του που ζήλευαν…». 

Απαντώντας σε ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας η μάρτυρας απέδωσε την ποινική εμπλοκή του Δημήτρη Λιγνάδη στο φθόνο. «Είναι φθόνος επαγγελματικός και φθόνος ανθρώπων πικραμένων στον ερωτικό τομέα. Κάποιοι από αυτούς θα θέλουν να τον καταστρέψουν. Μπορεί κάτι να ξεκινάει επαγγελματικά και να προστίθενται εκεί και άτομα με ερωτικές απογοητεύσεις. Δεν έχω κάτι παραπάνω ως στοιχείο και για αυτό δεν λέω συγκεκριμένα πράγματα» τόνισε η μάρτυρας. 

Εισαγγελέας: Γιατί ήρθατε εδώ σήμερα;

Μάρτυρας: Έμεινα άναυδη με όλα αυτά που άκουσα. Είδα ένα ποίημα δικό μου σατυρικού περιεχομένου πολύ μετά που χωρίσαμε, να αναλύεται σε πρωινή εκπομπή σα να ήταν ποίημα ανήλικου. Ήταν ένα προσωπικό μου στοιχείο που πήραν στην τηλεόραση και σε μια εφημερίδα. Ένιωσα άσχημα. Και γιατί τον παρουσίαζαν ως τέρας.

Δίκη Λιγνάδη: «Εξουσιαστικός και χειριστικός. Είχε σχέσεις με ανήλικα αγόρια»: Τι κατέθεσε η πρώην σύντροφός του;

Στην δική του κατάθεσε και ο διακοσμητής και φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για την εσωτερική διάταξη των χώρων του διαμερίσματος του κατηγορούμενου, συγκριτικά με περιγραφές που έχουν δώσει οι καταγγέλλοντες τον βιασμό τους.

 «Ο λόγος που καταθέτω είναι ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ότι ο τρόπος που περιγράφεται το σπίτι δεν είναι η πραγματικότητα. Η κουζίνα και το καθιστικό είναι ξεχωριστός χώρος και δεν φαίνεται. Εγώ το διακόσμησα το σπίτι και ξέρω» κατέθεσε μεταξύ άλλων.

Τέλος η οικιακή βοηθός της μητέρας του κατηγορούμενου υποστήριξε πως ποτέ δεν είχε δει κάποιον άλλο στο σπίτι του κατηγορούμενου πλην τον ίδιο. «Πήγαινα όποτε μπορούσα γιατί πήγαινα στη μητέρα του κι επειδή εκείνος δούλευε μέχρι αργά και δεν ήθελα να ενοχλώ.. Κάποιες φορές ήταν εκεί. Εγώ δεν έχω δει κανέναν στο σπίτι, ούτε άνδρα ούτε γυναίκα, από το 2011 μέχρι τη μέρα που τον συνέλαβαν» κατέθεσε η μάρτυρας. 

Δίκη Λιγνάδη: «Όταν έσκασε το #metoo ήταν η χρυσή ευκαιρία για να ‘φάνε’ τον Λιγνάδη» – Όλα όσα κατέθεσε η Ελένη Κούρκουλα

Πρόεδρος: Είχατε διαπιστώσει κάτι στο σπίτι να σας προβληματιστεί; Κάποιες ουσίες;

Μάρτυρας: Όχι τίποτα. Κάπνιζε μόνο.

Εισαγγελέας: Το 2015 πηγαίνατε στο σπίτι;

Μάρτυρας: Ναι. Πήγαινα κανονικά.

Εισαγγελέας: Είδατε να φιλοξενεί κάποιον;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ.

Εισαγγελέας: Τους καταγγέλλοντες τους έχετε δει ποτέ;

Μάρτυρας: Όχι, ούτε έχω ακούσει τα ονόματα τους.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Ο κύριος Λιγνάδης το δέχεται ότι φιλοξενούσε το 2015 ένα νέο παιδί. Δεν το αρνείται. Δεν είχατε δει ρούχα;

Μάρτυρας: Όχι. Ποτέ. Δεν έχω δει άνθρωπο. Το σπίτι ήταν βρώμικο και δεν το καθάριζε κανείς άλλος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News