Κατέθεσε σήμερα, 17/5, ο μηνυτής του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, ο οποίος κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι του επιτέθηκε σεξουαλικά τρεις φορές όταν ήταν μόλις 17 ετών.

Ο 24χρονος ξεκίνησε την κατάθεσή σου περιγράφοντας τα σκληρά παιδικά του χρόνια κι εξηγώντας τους λόγους που τον έκαναν να βρει παρηγοριά στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος με την σειρά του, του προσέφερε φιλοξενία για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικά η κατάθεση του 24χρονου.

Δίκη Λιγνάδη: Οι φωτογραφίες από την Επίδαυρο που «καίνε» τον σκηνοθέτη και ο μάρτυρας κλειδί της υπόθεσης

Δίκη Λιγνάδη: «Ξαφνικά με πλησίασε, με πήρε από το χέρι, με τράβηξε στο δωμάτιο και με έριξε στο κρεβάτι»

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο 24χρονος άνδρας, ο οποίος ανέφερε πώς γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο. «Τέλος Ιανουαρίου-αρχές Φεβρουαρίου του 2015, καθόμουν σε ένα παγκάκι στον Άγιο Παύλο με φίλους. Πέρασε και μας μίλησε. Στη συνέχεια έλαβα μήνυμα φιλίας, το οποίο αποδέχτηκα, γιατί με ενδιαφέρουν οι τέχνες και κατόπιν αυτού μου ζήτησε να βρεθούμε» είπε ο καταγγέλλων.

Και συνέχισε: «Το σκέφτηκα στην αρχή, αλλά μετά δέχτηκα. Συναντηθήκαμε 6-8 Φεβρουαρίου του 2015. Πήγα σπίτι του και εκεί με ρώτησε αν θέλω να πάμε στα γενέθλια ενός φίλου του. Δέχτηκα. Πήγαμε σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Συντάγματος, καθίσαμε, ήπιαμε και το βράδυ με άφησε σπίτι μου. Μετά από αυτό μου πρότεινε να πάω σε κάποιες παραστάσεις. Τότε πήγαινα Β’ Λυκείου, ήμουν 17 ετών».

Επιπλέον, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη ζωή που είχε μέχρι τότε, η οποία ήταν δύσκολη και ήθελε να ξεφύγει. Η μητέρα και ο πατέρας του είναι αλκοολικοί και εκείνος ζούσε με τη μητέρα του σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Μάλιστα, ανέφερε πως είχε δεχθεί σωματική κακοποίηση -«ξύλο και αφαγία»- και από τους δύο γονείς του. Τέλος, τόνισε πως η μητέρα του, παράνομη μετανάστρια από την Ουκρανία, τον εγκατέλειψε για να ζήσει τη ζωή της με έναν άλλο άνδρα.

Δίκη Λιγνάδη: «Είχα παγώσει. Ένιωθα τα χέρια μου δεμένα ενώ δεν ήταν» – Η κατάθεση του 25χρονου

«Δεν είχα πει σε κανένα τα προβλήματα που είχα, από ντροπή» είπε ο καταγγέλλων και στη συνέχεια υποστήριξε πως μίλησε στον Δημήτρη Λιγνάδη στις αρχές Φλεβάρη του 2015, όταν πήγαν μαζί σε μια παράσταση. «Τον εμπιστεύθηκα. Του είπα για τη μάνα μου, για τον πατέρα μου, ότι δεν έχω ρεύμα στο σπίτι ούτε και χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα. Μου πρότεινε να μείνω μαζί του. Μου είπε “δεν θέλω να στο επιβάλλω, δική σου είναι η επιλογή”».

Και συνέχισε: «Ένιωθα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ένιωθα εμπιστοσύνη, γιατί μου είπε ότι κι ο δικός του πατέρας ήταν κακοποιητικός και ότι αγαπούσε τη μητέρα του. Ένιωσα ότι με καταλάβαινε. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω απ’ όλα. Να τελειώσω το σχολείο, να είναι πιο νορμάλ η ζωή μου».

«Σταδιακά πήρα τα πράγματα μου από το σπίτι μου… Κοιμόμουν στο σαλόνι. Μετά από κάποιες ημέρες μου έδωσε και κλειδιά… Ένιωθα άσχημα που δεν είχα κάτι να προσφέρω. Του είπα αν θέλει να μαγειρεύω. Μου άφηνε ένα ποσό, ψώνιζα, μαγείρευα. Ταυτόχρονα, πήγαινα σχολείο. Καθάριζα και το σπίτι, τακτοποιούσα. Ένιωθα υποχρέωση».

Πρόεδρος: Σας είχε ζητήσει κάτι ο κατηγορούμενος για όσα σας πρόσφερε;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Σας είχε προσφέρει χασίς;

Μάρτυρας: Μου είχε δείξει ένα σακουλάκι και μετά επειδή είχε καλέσει φίλους τους πρόσφερε. Το κατάλαβα γιατί έχει άσχημη μυρωδιά. Δεν έκανα ποτέ. Είπα όχι και δεν μου ξαναέδωσε.

Ο 24χρονος ανέφερε ότι στην αρχή της συγκατοίκησής του με τον Δημήτρη Λιγνάδη, εκείνος ήταν πολύ ευγενικός, αλλά μετά υπήρχαν εντάσεις. «Μου έλεγε να πιάσω δουλειά, αλλά δεν είχα χαρτιά…» είπε ο μάρτυρας και στη συνέχεια περιέγραψε το σκηνικό της κακοποίησής του.

«Ένα βράδυ στις αρχές Μαρτίου του 2015 άνοιξε πάλι κουβέντα τι έχω κάνει στη ζωή μου, αν έχω κάνει σχέση. Του είπα πως όχι… Ξαφνικά με πλησίασε, με πήρε από το χέρι, με τράβηξε στο δωμάτιο και με έριξε στο κρεβάτι. Μου κατέβασε το παντελόνι. Πάγωσα… Προσπάθησε να διεισδύσει μέσα μου. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Μου είπε ηρέμησε… Δεν μπορούσα να αντιδράσω, έκανα την πράξη με πολύ πόνο… Δεν ζήτησα ποτέ σεξουαλική επαφή μαζί του, ούτε μου άρεσε ως άντρας. Δεν μίλησα, γιατί στην αρχή αναρωτιόμουν μήπως έκανα κάτι εγώ και το προκάλεσα… Έλεγα ότι εγώ λογικά φταίω».

Ο 24χρονος ανέφερε πως συνέχισε να μένει στο σπίτι του Λιγνάδη, γιατί δεν είχε που να πάει, αλλά και για να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία. Στη συνέχεια, περιέγραψε την δεύτερη φορά που ο κατηγορούμενος τον βίασε.

Δίκη Λιγνάδη: «Ήταν σαν το ζώο πάνω μου» – Η κατάθεση του 25χρονου

Ο μάρτυρας ανέφερε: «Ήρθε ξαφνικά ο κατηγορούμενος από πάνω μου και ακολούθησε μια βίαιη διείσδυση. Μου κατέβασε το παντελόνι, δεν τον είδα αρχικά, ένιωσα το βάρος του, με μπλόκαρε. Ήρθε ξαφνικά από το πουθενά. Πάγωσα ξανά, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έγινε ό,τι και την προηγούμενη φορά. Πήγα στο μπάνιο, άρχισα να κλαίω».

Πρόεδρος: Στον φίλο σας δεν είπατε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι, ποτέ.

Πρόεδρος: Γιατί;

Μάρτυρας: Ήταν ξαφνικό. Δεν αντέδρασα, απ’ όσα έχω βιώσει φοβάμαι να αντισταθώ στη βία.

Πρόεδρος: Άλλη φορά έγινε κάτι τέτοιο;

Μάρτυρας: Προσπάθησε να μου κάνει στοματικό έρωτα, αλλά εγώ δεν ήθελα, ήταν Απρίλιος. Τελικά, έγινε, φαντασιώθηκα κάτι άλλο και έγινε.

Η δίκη συνεχίζεται.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News