Συνεχίστηκε σήμερα 10/10, η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο με την κατάθεση του πατέρα και της αδερφής του Παύλου Φύσσα. Επίσης, ολοκληρώθηκε και η κατάθεση της μητέρας του, Μάγδας Φύσσα. Πρόκειται για άλλη μία δίκη η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Ο Παναγιώτης Φύσσας περιέγραψε στο δικαστήριο όλα όσα βίωσε από την ημέρα της δολοφονίας του γιου του. Συγκεκριμένα κατέθεσε ότι:

«Ένας άνθρωπος όταν σκοτώνει δεν είναι άνθρωπος. Κτήνος είναι. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχει εκτελεστεί αυτός ο άνθρωπος. Γιατί ζει;»

Κατάθεση πατέρα Παύλου Φύσσα: «Ο γιατρός με τα μάτια μου έδωσε να καταλάβω ότι ο Παύλος είχε φύγει»

Ο Παναγιώτης Φύσσας αναφέρθηκε στην αλλαγή ημερομηνίας του αθλητικού αγώνα τον οποίο παρακολούθησε το βράδυ της δολοφονίας του ο γιος του και είπε χαρακτηριστικά: 

«Άλλαξε η ημερομηνία του παιχνιδιού, αν αυτό το παιχνίδι γίνονταν πριν από μια εβδομάδα ο Παύλος θα ήταν ζωντανός. Πάντα βλέπαμε τα παιχνίδια μαζί… Κατά τις 12 και 5 μετά τα μεσάνυχτα μου τηλεφώνησαν. Ήταν η νύφη μου και μου είπε: “Μαχαίρωσαν το παιδί”. Πήρα τα αμάξι και πήγα. Είδα κλεισμένο το δρόμο και σκέφτηκα ότι τον είχαν κλείσει επίτηδες ώστε να έρθει ασθενοφόρο. Πήγα με τα πόδια στο σημείο. Είδα τον Παύλο κάτω με τα μάτια ανοιχτά…Κοιτούσα να δω αίματα, πήγα κοντά στο αυτί του και του φώναζα: “Παύλο, Παύλο”. Πίστευα ότι θα συνέλθει. Εκείνη τη στιγμή ένας αστυνομικός μου λέει: “Σηκωθείτε κύριε να κάνουμε τη δουλειά μας”. Τότε, η Χρύσα, η σύντροφός του, είπε: “Τώρα ήρθες ρε καθίκι να κάνεις τη δουλειά σου; Όταν σε παρακάλαγα δεν ερχόσουν”. Ήρθε το ασθενοφόρο τον πήραν. Το ακολούθησα και όταν είδα ότι δεν έβαλε σειρήνα, δεν έτρεχε κατάλαβα ότι ο Παύλος είχε τελειώσει. Πήγα στους τραυματιοφορείς και τους ρώταγα. Μου, έλεγαν: θα σας πει ο γιατρός. Τους είπα ότι άργησαν. Μου απάντησαν ότι έρχονταν από Ελευσίνα. Μπαίνοντας μέσα είδα το παιδί νεκρό. Ο γιατρός με τα μάτια μου έδωσε να καταλάβω ότι ο Παύλος είχε φύγει. Του είπα ότι έφταιγε το ασθενοφόρο. Μου απάντησε: “Όχι, απέξω να τον χτυπούσαν δεν θα κάναμε τίποτα. Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό, το έχει στρίψει το μαχαίρι”».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το «Πρώτο Θέμα», ο Παναγιώτης Φύσσας είπε ότι πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα.

«Γιατί το λέω; Ένας δολοφόνος όταν παίρνει εντολή να δολοφονήσει θα πρέπει να φτιάξει ένα σχέδιο. Ήθελε να μετρήσει τον Παύλο, ήθελε να τον πλησιάσει φιλικά πρώτα. Και φιλικά τον πλησίασε. Φάνηκε ότι μίλησε με τον Παύλο».

Πρόεδρος: Ποια είναι η πηγή των γνώσεων σας, από πού γνωρίζετε όσα καταθέσατε;

Παν. Φύσσας: Κάποια τα άκουσα από τους περαστικούς, κάποια τα ξέρω … Ρωτάω αν δεν είχε ο Ρουπακιάς εντολή να σκοτώσει τον Παύλο γιατί δεν πήγε σε κάποιο από τα παιδιά που ήταν εκεί και ήταν τραυματισμένα, ακινητοποιημένα; Γιατί πήγε στον Παύλο; Το σχέδιο ήταν ο Ρουπακιάς να γνωρίσει τον Παύλο και να το πλησιάσει φιλικά. Και έτσι έγινε, τον βρήκε χαλαρό και τον μαχαίρωσε. Ο Ρουπακιάς δεν φορούσε ρούχα της Χρυσής Αυγής…

Πρόεδρος: Ο κ. Ρουπακιάς λέει ότι φοβήθηκε….

Παν. Φύσσας: Σούμο έκανε, τι φοβήθηκε; Ο Ρουπακιάς έκανε εκείνο το βράδυ επίδειξη δύναμης και φιγούρας…

Πρόεδρος: Πώς συμπεραίνετε ότι το σχέδιο ήταν οργανωμένο;

Παν. Φύσσας: Από τον τρόπο που είχαν κλείσει το δρόμο, από τους αστυνομικούς που ήταν από την πλευρά των χρυσαυγιτών και όχι από την πλευρά των παιδιών. Δεν προστάτεψαν τα παιδιά.

Πρόεδρος: Εμένα με ενδιαφέρει αν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο από τη Χρυσή Αυγή, εδώ κατηγορούμενη δεν είναι η αστυνομία…

Ο Παναγιώτης Φύσσας αναφέρθηκε στον κατηγορούμενο Ιωάννη Άγγο, ο οποίος ήταν το πρόσωπο που ειδοποίησε για την παρουσία του Παύλου Φύσσα και της παρέας του στο «Κοράλι».

«Για μένα ο Άγγος είναι ο δεύτερος δολοφόνος, πήρε τηλέφωνο και είπε είναι εδώ ο Φύσσας και μας βρίζουν. Αυτός το ξεκίνησε και για μένα πρέπει να πάει ισόβια, τους ειδοποίησε και τους: είπε ελάτε εδώ είναι κάποιοι που βρίζουν τη Χρυσή Αυγή».

Έπειτα, ο Γιάννης Λαγός προχώρησε σε ερωτήσεις προς τον πατέρα του Παύλου Φύσσα.

Ι. Λαγός: Υπήρξε μια τραγική δολοφονία. Αυτοί που έχασαν τα πάντα ήταν πρώτα εσείς, το παιδί σας και μετά οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής. Αυτοί θα δολοφονούσαν κάποιον μέσα σε πλήθος κόσμου; Και δεν θα το έκαναν κάπου πιο απόμερα; Χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα;

Παν. Φύσσας: Δεν απαντώ.

Ι. Λαγός: Είστε γέννημα – θρέμμα της περιοχής, γνωρίζετε κάποιες πλημμμεληματικές και κακουργηματικές πράξεις από τη Χρυσή Αυγή εκεί;

Παν. Φύσσας: Δεν απαντώ.

Συγκλονίζει η Μάγδα Φύσσα: Να μην ξαναδεί ποτέ το φως του ήλιου ο δολοφόνος του Παύλου

Όσα κατέθεσε η αδερφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη:

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η Ειρήνη Φύσσα κατέθεσε:

«Θα μου δώσετε λίγο χρόνο γιατί κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ είμαστε χάλια. Περνάμε μια δοκιμασία εδώ και εννέα χρόνια, δεν υπάρχει αυτό που ζούμε. Νιώθουμε εμείς υπεύθυνοι. Να μας έχουν σκοτώσει τον άνθρωπο μας και να φοβόμαστε να ζητήσουμε το δίκιο μας. Να βλέπουμε το μίσος στα πρόσωπα τους. Είδα τον αδελφό του, τελευταία φορά στις 17 Σεπτεμβρίου και είπαμε θα τα πούμε μετά. Το μετά ήταν στο νεκροτομείο, εκεί τον είδα τελευταία φορά. Γιατί; Γιατί το τάγμα εφόδου της Νίκαιας κατέβηκε στο Κερατσίνι για να τον δολοφονήσει. Εγώ ήμουν στο σπίτι μου. Ξέρω ότι ο αδελφός μου πήγε να δει τη μπάλα και δεν γύρισε. Δεν είμαι αυτόπτης μάρτυρας. Στην καφετέρια που σύχναζε δεν είχε θέσεις. Πήγε με την παρέα του στο «Κοράλι» και πήγαν απλά εκεί επειδή είχε θέσεις να δουν τον αγώνα. Έτρεχαν από πίσω τους, από τον αδελφό μου και την παρέα του, βρίζοντας. Ο Παύλος δεν έτρεξε έμεινε πίσω. Η Χρύσα ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς, όμως δεν έκανε κάτι η αστυνομία εκείνο το βράδυ, απέτυχε».

Δίκη Χρυσής Αυγής – «Με όσο κουράγιο είχα, ζήτησα να τον δω. Δεν ήταν φοβισμένος…Ήταν νεκρός»: Συγκλονίζει η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα για την δολοφονία του Παύλου

Ανάμεσα στις σημερινές καταθέσεις, ολοκλήρωσε και την δική της η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, απαντώντας σε ερωτήσεις από την υπεράσπιση του Ρουπακιά.

Υπεράσπιση Ρουπακιά: Λέτε για οργανωμένο σχέδιο ανθρωποκτονίας. Πότε οργανώθηκε;

Μ. Φύσσα: Έχω απαντήσει…

Υπεράσπιση: Πού οργανώθηκε;

Μ. Φύσσα: Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια. Εκπροσωπείτε τον δολοφόνο…

Υπεράσπιση: Μας είπατε ότι ο γιος σας ήταν γνωστός αντιφασίστας….Ότι έγραφε τραγούδια. Τι έχει γράψει ο γιος σας;

Μ. Φύσσα: Απολογείται ο γιος μου εδώ; Να σας πως τα τραγούδια του παιδιού μου. Αυτά που ένιωθε τα έγραφε, δεν έβγαινε να σκοτώσει. Τα τραγούδια του είναι αντιφασιστικά. Είναι στο YouTube…Δεν απαντάω

Υπεράσπιση: Αρνείται να καταθέσει…

Μ. Φύσσα: Αρνούμαι να καταθέσω; Επειδή δεν απαντάω σε γελοίες ερωτήσεις; Να με συλλάβετε ….

Υπεράσπιση: Δεν έχω πάρει καμία απάντηση …

Μ. Φύσσα: Δεν πήρατε αυτή που θέλατε …

Υπεράσπιση Ματθαιόπουλου: Πείτε μας αν ο γιος σας είχε σχέση με την πολιτική, αν συμμετείχε σε κομματικούς σχηματισμούς.

Μ. Φύσσα: Πολιτική σκέψη είχε και πολιτική διαδρομή. Κομματική καμία

Υπεράσπιση Ματθαιόπουλου: Το τραγούδι «γ….. τους», τι προσφέρει στην ανθρωπότητα; Γιατί είπατε ότι ο γιος σας προσέφερε…

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News