Οι αναφορές για ελλείψεις self test σε φαρμακεία ήταν πολλές την τελευταία μέρα της δωρεάν διάθεσής τους με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας να ανακοινώνουν ότι όσοι δεν προμηθεύτηκαν τα self test μπορούν να παραλάβουν από τα σχολεία και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν «κατά κανόνα απόθεμα».  Εφόσον δεν έχουν self test, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική Επιτροπή τους για να τους προμηθεύσει για το άνοιγμα της Δευτέρας, ανέφερε ακόμη η σχετική ανακοίνωση. 

Με 3 νέα μέτρα θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία – Πότε χτυπά το πρώτο κουδούνι του νέου έτους;

Διάθεση self test στα σχολεία: Τι ισχύει

Τα δύο υπουργεία σημειώνουν ότι από όταν ξεκίνησε η διάθεσή τους, μέχρι και σήμερα έχουν δοθεί περισσότερα από 6,7 εκατομμύρια self test στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας με τις διευκρινίσεις για τη διάθεση δωρεάν self test:
 
«Από την Τετάρτη 5/1 ως σήμερα δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο.

Εχθές και σήμερα το πρωί, λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες.

Στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self test για το άνοιγμα της Δευτέρας». 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News