Ανοίγει η εστίαση, επαναλειτουργούν δημοτικά και γυμνάσια, ενώ αλλάζουν και οι ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Τα κεντρικά σημεία απ’ το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η χαλάρωση των μέτρων φέρνει επίσης το ταυτόχρονο άνοιγμα του Τουρισμού και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Ανοίγει η εστίαση- Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος:

  • 3/5 άνοιγμα εστίασης με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.
  • 10/5 άνοιγμα δημοτικών και γυμνασίων. Και εδώ θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.
  • 15/5 ανοίγει ο τουρισμός και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.
  • Μέχρι δύο οικογένειες το οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα

Τι ισχύει με την απαγόρευση κυκλοφορίας:

  • Από τις 11 το βράδυ από Δευτέρα του Πάσχα και μετά
  • Από τις 10 το βράδυ η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Δευτέρα. Την Κυριακή του Πάσχα στις 9.

Εξηγώντας γιατί δεν θα επιτραπεί το Πάσχα στο χωριό ούτε φέτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:

Έχω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας

Ο Πρωθυπουργός παράλληλα ανακοίνωσε ότι από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. «Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test».

Όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση που έγινε στη συνέχεια, απ’ τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39 ετών με την AstraZeneca.

Θα εμβολιάζουμε μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες, καθώς και Σαββατοκύριακα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News