Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι ξεκινά έρευνα για την 46χρονη Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, η οποία είναι μέλος της Κυβέρνησης Macron και συγκεκριμένα είναι Υφυπουργός απ’ τον Μάιο.

Πιο συγκεκριμένα, δυο Γαλλίδες κατήγγειλαν τον Μάιο και τον Ιούνιο αντίστοιχα, την 46χρονη Υφυπουργό, γυναικολόγο στο επάγγελμα. Οι καταγγελίες, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αφορούν την περίοδο που η ίδια ασκούσε την ιατρική, κάνουν λόγο για «βιασμό», με την εισαγγελία του Παρισιού που ασχολείται με την υπόθεση, να σημειώνει ότι εξετάζονται «μέσα σε ιατρικό πλαίσιο».

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο μεταδίδει πως οι καταγγελίες αφορούν το 2016 και ότι προς το παρόν εξετάζεται το αν και κατά ποσό είναι βάσιμες.

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Το βιογραφικό της

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι Ελληνογαλλίδα γυναικολόγος και πολιτικός που υπηρετεί ως υφυπουργός για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Συνεργασίες στην κυβέρνηση της Πρωθυπουργού Élisabeth Borne από τις 20 Μαΐου 2022. Μέλος του La République En Marche! (LREM), προηγουμένως ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) από το 2019 έως το 2022.

Η Ζαχαροπούλου γεννήθηκε σε στρατιωτική οικογένεια. Ειδικεύτηκε στην ενδομητρίωση στην Ιταλία και, από το 2007, στη Γαλλία. Πριν εισέλθει στην πολιτική, εργάστηκε στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Bégin στο Saint-Mandé, κοντά στο Παρίσι.

Το 2015, η Ζαχαροπούλου ένωσε τις δυνάμεις της με τη Γαλλίδα ηθοποιό Julie Gayet για την ίδρυση του Info-Endométriose, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού ευαισθητοποίησης για την ενδομητρίωση.

Έγινε ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2019. Από το 2019 έως το 2022, ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και εισηγήτρια του κοινοβουλίου για την εταιρική σχέση Αφρικής-ΕΕ. Το 2022, εντάχθηκε για λίγο στην Ειδική Επιτροπή για την πανδημία COVID-19.

Εκτός από τις επιτροπές της, η Ζαχαροπούλου ήταν μέλος της αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ίσης Εκπροσώπησης ΑΚΕ-ΕΕ. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας ευρωβουλευτών κατά του καρκίνου· της Διακομματικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον καρκίνο· της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα LGBT· της Διακομματικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Αναπηρία· και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου· Διακομματική ομάδα για την ευημερία και τη διατήρηση των ζώων.

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, η Ζαχαροπούλου επέστρεψε στην ιατρική για αρκετές ημέρες την εβδομάδα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Bégin τον Μάρτιο του 2020.

Από τον Απρίλιο του 2021, η Ζαχαροπούλου συμπροεδρεύει στο Συμβούλιο Μετόχων της COVAX, μαζί με τον Fernando Ruiz Gómez. Υπό αυτή την ιδιότητα, ήταν μέλος της αντιπροσωπείας που συνόδευε τον Πρόεδρο Emmanuel Macron στην επίσημη επίσκεψή του στη Ρουάντα και τη Νότια Αφρική τον Μάιο του 2021. Τον Νοέμβριο του 2021, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολούθησε πρόταση του Josep Borrell και διόρισε τη Ζαχαροπούλου ως κεντρικό πρόσωπο για την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. και την επιτάχυνση των προσπαθειών για την κοινή χρήση των δόσεων εμβολίων COVID-19, ειδικά στην Αφρική. Τον Δεκέμβριο, συνόδευσε τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και τον Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών της Γαλλίας Jean-Yves Le Drian σε επίσημα ταξίδια στη Σενεγάλη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News