Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις απ’ το Σάββατο 3 Απριλίου και επαναλειτουργεί το λιανεμπόριο απ’ τη Δευτέρα 5 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, η Κυβέρνηση το απόγευμα της Τετάρτης.

Η χαλάρωση των μέτρων φέρνει άνοιγμα των καταστημάτων σε όλη την επικράτεια, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν για τα ψώνια τους στέλνοντας μήνυμα στο 13032, το οποίο θα έχει διάρκεια 3 ωρών.

Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργούν τα καταστήματα είναι με τη μέθοδο του click inside (δηλαδή εντός καταστήματος με ραντεβού) και του click away.

Σημειώνεται πως θα ισχύει ο περιορισμός του ενός πελάτη ανά 25 τ.μ. και με μέγιστο αριθμό τους 20 πελάτες.

Από Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο σε καταστήματα με ραντεβού που θα έχει ισχύ για 3 ώρες

Προς το παρόν θα παραμείνουν κλειστά τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα.

Παράλληλα, επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο εντός της ίδιας Περιφέρειας για άσκηση εκτός δήμου μόνο τα Σαββατοκύριακα, ενώ εξακολουθούν να απαγορεύονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, εκτός και αν υπάρχει ειδική άδεια.

Oι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται με τη χρήση του κωδικού 6 στο 13033 και με όχημα, ανά τρία άτομα ή οικογένεια.

Το άνοιγμα των σχολείων για τις 12 Απριλίου θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, για μερικές μόνο τάξεις και υποχρεωτικά μετά τη διεξαγωγή self test. 

Τα 13 μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο- Ποιους αφορούν;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News