Στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων και της επιστροφής στην κανονικότητα από σήμερα, Σάββατο 19/6, επαναλειτουργούν οι παιδότοποι σε υπαίθριο χώρο, όπου θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους και τους ενήλικους πελάτες. Επιπλέον, μαζί με την επαναλειτουργία των παιδότοπων, ανοίγουν και τα λούνα παρκ!

Eπαναλειτουργούν οι παιδότοποι με αυτά τα μέτρα

  1. Αποστάσεις τουλάχιστον 4 μέτρων μεταξύ των μηχανημάτων, έτσι ώστε να υπάρχουν μεγάλοι διάδρομοι κυκλοφορίας.
  2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για εργαζόμενους αλλά και πελάτες.
  3. Διαθεσιμότητα αντισηπτικού στην είσοδο κάθε παιχνιδιού.
  4. Μετά το πέρας κάθε κύκλου παιχνιδιών απολύμανση όλων των σημείων επαφής των παικτών με το παιχνίδι.
  5. Δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους παίκτες.
  6. Απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών.
  7. Διαγραμμίσεις για την τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρου απόστασης όπου υπάρχει ουρά αναμονής.
  8. Διαρκής υπενθύμιση της τήρησης των μέτρων προστασίας/υγιεινής από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
  9. Αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με αυξημένη ζήτηση, με ευθύνη του επιχειρηματία.

Eπαναλειτουργούν ακόμα και οι υπηρεσίες ευεξίας δεδομένου ότι πρόκειται για δραστηριότητες υποστηρικτικές του τουρισμού και είναι απαραίτητο να ανοίξουν παράλληλα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες ευεξίας που είναι ήδη σε κανονική λειτουργία. Ακόμη, λειτουργούν οι εμποροπανήγυρεις με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή των ειδικών τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε, οι εμβολιασμένοι θα έχουν τη δυνατότητα εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Τι ισχύει τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου τα σούπερ μάρκετ και τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο οι τράπεζες θα είναι κλειστές. Συγκεκριμένα, το ωράριο των σούπερ μάρκετ μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου και ώρα 06:00, όπως ορίζει η ΚΥΑ θα είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες εργάσιμες μέρες. Δηλαδή θα υπάρχει η δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων να λειτουργούν από τις 07.00 το πρωί έως τις 22.30.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News