Το Car wallet έρχεται μέσα στην Άνοιξη και φέρνει την άδεια και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό. Παράλληλα, πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμες και οι υπηρεσίες MyAuto και Audit-Car.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η ένταξη στην προσθήκη του κινητού όλων των διπλωμάτων οδήγησης θεωρείται ένα ακόμα σημαντικό βήμα και για την ταυτοποίηση μέσω του τηλεφώνου που κουβαλά κάθε πολίτης.

Στις αρχές Μαΐου 2020 ενεργοποιήθηκε η προσωρινή άδεια οδήγησης. Έτσι μέσω του drivers.services.gov.gr οι νέοι οδηγοί μπορούν να εκδώσουν την προσωρινή τους άδεια αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής εξέτασης.

H ανανέωση άδειας οδήγησης

Οι οδηγοί επίσης απέκτησαν την δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση και δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένων της φωτογραφίας και της υπογραφής τους σε ψηφιακή μορφή, επισκεπτόμενοι την Περιφέρεια μόνο για την παραλαβή του εγγράφου για αντικατάσταση της άδειας οδήγησης με νέου τύπου και έκδοση αντιγράφου λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας.

Τον Νοέμβριο του 2020 ενοποιήθηκαν ολα τα e-pass. Άλλες δύο διευκολύνσεις ήταν τα σήματα για την απαλλαγή από το τέλος στάθμευσης και την ελεύθερη κυκλοφορία στον δακτύλιο της Αθήνας των φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων.

Επίσης η ανανέωση της άδειας λειτουργίας λόγω ηλικίας ή για ιατρικούς λόγους γίνεται: Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στο gov.gr, δηλώνουν τα στοιχεία τους, λαμβάνουν ένα τετραψήφιο pin, το οποίο αποτελεί το αναγνωριστικό τους για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνουν. Με αυτό οι γιατροί δηλώνουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και στη συνέχεια οι οδηγοί λαμβάνουν sms και e-mail για το αποτέλεσμα, ώστε να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ψηφιακά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News