Το Brexit φέρνει πολλές αλλαγές στην καθημερινότητα των Βρετανών πολιτών, αλλά και των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν γένει. Αυτό το γνωρίζαμε ήδη… Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι γίνεται κατάσχεση σάντουιτς, τα οποία δεν μπορούν να περάσουν τα σύνορα λόγω των νέων κανονισμών!

Η ολλανδική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα απείρου κάλλους, όπου αστυνομικοί κατάσχουν σάντουιτς και άλλα τρόφιμα απ’ τους οδηγούς που εισέρχονται στη χώρα απ’ το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ολλανδοί αστυνομικοί απαθανατίστηκαν να μην αφήνουν έναν Βρετανό οδηγό φορτηγού να περάσει τα σύνορα μαζί με ένα σάντουιτς με ζαμπόν που είχε.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για το περιστατικό η DailyMail, πλέον οι νέοι κανόνες εισαγωγής μετά το Brexit απαγορεύουν τη μεταφορά σχεδόν όλων των ζωικών προϊόντων.

Ένας απ’ τους αξιωματικούς ακούγεται να λέει αστειευόμενος στο video: «Καλώς ήρθατε στο Brexit κύριε», ενώ ο οδηγός τον παρακαλάει να πάρει το ζαμπόν αλλά να αφήσει το ψωμί! Φυσικά, οι αστυνομικοί του εξήγησαν ότι θα κατασχεθούν όλα.

Στο video βλέπουμε τους αξιωματικούς να περνούν ανάμεσα απ’ τα αυτοκίνητα και να κρατούν ψηλά τα τρόφιμα που κατέσχεσαν, σε εικόνες που κάνουν σήμερα τον γύρο του κόσμου.

Καλά βρε παιδιά, ούτε λίγο ψωμάκι δεν τους αφήσατε;;

Δες το video με την κατάσχεση σάντουιτς στα σύνορα:

Θυμίζουμε ότι απ’ την 1η Ιανουαρίου 2021, η Βρετανία έφυγε επίσημα από την Ε.Ε., έτσι οι κανόνες που διέπουν τα τρόφιμα που μπορούν να ληφθούν στην Ε.Ε. από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ενισχυθεί.

Μεταξύ άλλων, υπάρχει εξαίρεση για το γάλα σε σκόνη για βρέφη, τις παιδικές τροφές και τα ειδικά τρόφιμα ή τις ειδικές ζωοτροφές για ζώα συντροφιάς που απαιτούνται για ιατρικούς λόγους, εάν ζυγίζουν λιγότερο από 2 κιλά και εάν πληρούν άλλα κριτήρια.

«Είναι γνωστό ότι επικίνδυνα παθογόνα που προκαλούν ζωικές ασθένειες, όπως ο αφθώδης πυρετός και η κλασική πανώλη των χοίρων μπορούν να κατοικούν στο κρέας, στο γάλα ή στα προϊόντα τους», εξηγείται στην οδηγία της Ε.Ε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News