Σοκάρουν τα στοιχεία σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών στην χώρα μας που αναφέρθηκαν στην διαδικτυακή παρουσίαση του εθνικού προγράμματος επαγγελματιών υγείας και πρόνοιας για την αναγνώριση και την διαχείριση περιστατικών σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών από το σωματείο ενάντια στην Κακοποίηση του Παιδιού «Ελίζα» σε συνεργασία με το Ιδρυμα Μποδοσάκη και με την υποστήριξη της Goldman Sachs Gives. 

Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης της Κυβέρνησης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση; – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Σοκάρουν τα στοιχεία: Αυξήθηκαν οι σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στην χώρα μας

Η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα στις ζωές των οικογενειών, τόσο της χώρας μας όσο και παγκοσμίως. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το κλείσιμο των σχολικών δομών, οδήγησαν, όπως αναφέρθηκε, στην αύξηση των περιστατικών παιδικής κακοποίησης και ταυτόχρονα της μείωσης της αναφοράς τους. 

Αναγνωρίζοντας πώς η σεξουαλική κακοποίηση έχει τις σοβαρότερες επιπτώσεις για την υγεία του ίδιου του παιδιού, αλλά και συνολικά του πληθυσμού, στόχος του προγράμματος “Ελίζα” είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων και της ασφάλειας ευάλωτων παιδιών μέσα από προγράμματα για την έγκαιρη αναγνώριση, από δημοσίους λειτουργούς, περιστατικών με υποψία σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς και η αφύπνιση της κοινωνίας για το φαινόμενο και τους τρόπους πρόληψης και πρώιμης παρέμβασης.

Υπενθυμίζουμε ότι η παιδική σεξουαλική κακοποίηση ορίζεται ως η συμμετοχή του παιδιού σε σεξουαλική δραστηριότητα για την οποία υπάρχει έλλειψη της συνειδητής κατανόησης της έννοιας της πράξης και έλλειψη συναίνεσής του, όπως αναφέρεται ρητά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Ποτέ δεν φταις εσύ»: Τρεις πραγματικές ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που χειρίστηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News