Στο υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες 26/10, έγιναν γνωστές οι ημερομηνίες των περιφερειακών – αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023. Από εδώ και πέρα οι υποψήφιοι σε δήμους και περιφέρειες πρέπει να ξεκινήσουν να ετοιμάζονται για το σχέδιό τους και τις δράσεις τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Οι πρώτες συμφωνίες και συνεργασίες έχουν ξεκινήσει.

Πως ψηφίζουμε; Όσα πρέπει να ξέρετε για να μην ακυρωθεί το ψηφοδέλτιό σας

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες και επίσημα στο υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 πρόκειται να διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου.

Τι ισχύει για την εφορευτική επιτροπή στις εκλογές;

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα αλλά και όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, είχε παραπέμψει στο σχετικό νόμο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η τροπολογία για το καλάθι του νοικοκυριού-Τα προϊόντα και η περίοδος ισχύος

Πώς μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα;

Για τις εθνικές εκλογές η μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων. Η αίτηση για μεταδημότευση και η κατάθεση των χαρτιών πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον δύο μήνες πριν τις εκλογές.

Οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε άλλο Δήμο από αυτόν, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, θα πρέπει να μεταδημοτεύσουν σε αυτόν, εφόσον πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις της μεταδημότευσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τον οικείο δήμο.

Διάβασε αναλυτικά τις λεπτομέρειες για την μεταφορά των εκλογικών δικαιωμάτων εδώ

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News