Την πρώτη θέση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας για το έτος 2021 κατέκτησε ο Κώστας Γκελαούζος καταρρίπτοντας μάλιστα το προηγούμενο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, ο δρομέας του Παναθηναϊκού κάλυψε την ιστορική διαδρομή σε 2:16:49. και κατέρριψε το ρεκόρ των 2:17.56 του Νίκου Πολιά που κατείχε από το 2004. Δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκα με χρόνο 2:22:33.

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλειστοί δρόμοι το Σάββατο 13/11 και την Κυριακή 14/11

38ος Αυθεντικός Μαραθώνιος: Εικόνες από την ιστορική διαδρομή

9.800 δρομείς βρέθηκαν στις 9 το πρωί στην αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου, στον Μαραθώνα για να τρέξουν ο καθένας με τον δικό του ρυθμό και να διασχίσουν την ιστορική διαδρομή φτάνοντας την γραμμή του τερματισμού. Η εκκίνηση δόθηκε σε δυο γκρουπ, με το πρώτο να ξεκινά στις 9 και το δεύτερο 45 λεπτά αργότερα. Ανάμεσα στους δρομείς που συμμετέχουν υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, μαζί με κατοικίδια και παιδιά φτάνοντας στην γραμμή του τερματισμού βάζοντας όλες τους τις δυνάμεις.

Eurokinnisi

Ανάμεσα στους δρομείς που πήραν μέρος βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, οι υφυπουργοί Εργασίας και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου και Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και η αθλήτρια στίβου Πηγή Δεβετζή. Ο Γιώργος Δούσης, γεννηθείς το 1933, πήρε μέρος και έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής που συμμετέχει στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Eurokinnisi
Αυθεντικός Μαραθώνιος εικόνες
EUROKINISSI

Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο πήρε μέρος και η Εθνική Ομάδα που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για να τιμηθεί από την Ομοσπονδία. Σε όλους τους δρομείς που θα τρέξουν τόσο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας όσο και στους αγώνες των 5 και 10 χλμ. θα τους απονεμηθεί το συλλεκτικό μετάλλιο.

Eurokinnisi
Αυθεντικός Μαραθώνιος εικόνες
Eurokinnisi

Το μετάλλιο που στη μία του όψη θα έχει τον Δρομέα, το εμβληματικό γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου που έχει ταυτιστεί με τους συμμετέχοντες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Στην άλλη όψη του απεικονίζεται το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και αναγράφεται ο αγώνας στον οποίο συμμετέχει ο κάθε δρομέας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News